LESERINNLEGG: Schengen-avtalen gir kriminelle fri adgang til Norge og må sies opp!

vidar kleppe

Da Norge undertegnet Schengen-avtalen i 2001, ble grensekontrollen bygget ned. Etter at flere og flere tidligere østeuropeiske land har blitt medlem av EU, har kriminelle fra disse landene fritt kunnet bevege seg inn og ut av Norge – uten noe særlig risiko for å bli tatt.

Dette må nå ta slutt, justisminister Tor Mikkel Wara. 

Bander fra Øst-Europa kan kjøre gjennom andre land og inn i det rike Norge, begå innbrudd og ran, fylle opp bilene og kjøre hjem, med liten risiko for kontroll.

Les også:  Sex uten samtykke: AUF Nordland fikk gjennomslag i Arbeiderpartiet

Eneste risikoen er eventuelt tollerne, men de kontrollerer bare promiller av biltrafikken inn og ut av Norge. Og da har jeg ikke sagt et eneste ord om den meget alvorlige kriminaliteten som: ulovlig innføring av utenlandske arbeidere som jobber svart, menneskesmugling, trafficking og narkotika.   

Den norske grensen står på vidt gap for utenlandske kriminelle. Derfor må Norge snarest få en langt bedre grensekontrollen enn det vi har i dag – og det haster, statsminister Erna Solberg.

Les også:  LESERINNLEGG: Fortjener kriminelle innvandrere bedre tannpleie enn minstepensjonister?

Etter at regjeringen til Høyre, FrP og Venstre ble utvidet med  KrF som spesielt har en meget liberal og åpen politikk for innvandrere og asylsøkere i og utenfor Europa – trenger Norge og det norske folk større trygghet og bedre grensekontroll ved at Schengen-avtalen sies opp. Nok er nok!

Vidar Kleppe
Tidligere stortingsrepresentant og politisk nestleder for Demokratene

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.