LESERINNLEGG: Norske fiskere sover aldri når fisken biter

fisk sjark lofoten

Norske fiskere fikk den 16. november 2017 et nytt internasjonalt FN-pålegg gjennom Ilo-konvensjon 88 som blant annet sier: Den alminnelige arbeidstiden skal ikke overstige 48 timer i løpet av ei uke, beregnet over en periode på et helt år.

De som arbeider på en fiskebåt, skal ha minst ti timer hviletid i løpet av 24 timer. De skal ha 77 timer hviletid i løpet av 168 timer.

De internasjonale detaljerte sove- og hviletidsregler kan bety over og ut for fiskerne som driver i småskala med to til fire mann ombord.

Hvordan fiskere på de minste båtene i praksis sammen skal få til en slik hvilebestemmelse som skal bestemmer når norske fiskere på havet skal og må sove – lar seg ikke gjennomføres i den virkelige verden.

Dette vil eksempelvis kunne sette norske fiskeritradisjoner som lofotfisket, kystfisket og rekefisket i fare. Selv hardt arbeidene dyktige norske fiskere kan ikke sove når FN bestemmer og fisken biter.

Her må derfor snarest fiskeriminister Per Sandberg komme på den internasjonale politiske arena – å si stopp!

Vidar Kleppe

Politisk nestleder for Demokratene i Norge

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.