LESERINNLEGG: Grov dyremishandling må straffes strengere

hund

Fremskrittspartiet ønsker et samfunn som står på offerets side, uavhengig av om offeret har fire poter eller to bein.

Av: Stortingsrepresentant Tor Andre Johnsen, dyrevernpolitisk talsperson FrP.

I regjering sørget FrP for å opprette et dyrepoliti, og aller første pågripelse var av en mann som har flådd, mishandlet og drept en katt.

Som en følge av dyrepolitiets arbeid ble det også avslørt at gjerningsmannen hadde barneporno, og fantaserte om å drepe og voldta jenter ned i 9-årsalderen. Forskningen er klar på at personer som begår vold mot dyr senere ofte begår vold mot mennesker. I USA har FBI oppgradert dyrekriminalitet til en kategori A-forbrytelse, nettopp fordi de har sett at så mange av de groveste overgriperne også begår dyremishandling.

Les også:  Skyter opp nett-sattelitter med SpaceX

Dessverre er straffene som gis for meget grov dyremishandling for lav med strafferamme på maks tre år. Til sammenligning straffes grovt skadeverk på eiendom opp til maks seks år. Det er en disproporsjonalitet når samfunnet tilsynelatende verdsetter gjenstander mye høyere enn levede dyr.  

Bønder som i en periode kan få problemer med å opprettholde god dyrevelferd grunnet sykdom eller annet, skal ikke straffes hardere enn i dag. Vårt mål er å treffe de som med viten og vilje skader dyr.

Les også:  Kraftig økning i tyveri fra bil

At Fremskrittspartiet går i front for skjerpede straffer vil være viktig for å forebygge overgrep også mot mennesker, og vold mot både dyr og mennesker har i dag for lave straffer. Både to og firbente fortjener trygghet i hverdagen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.