LESERINNLEGG: Folket er lei av høye strømpriser

skatt

«Politisk kontroll over strømprisene’» heter det seg. Markeringen som har vært utenfor viser at folket er lei av høye strømpriser.

Av: Mikkel Sibe og Ashish Bhargava , Akershus Senterungdom

De høye strømprisene bygger på at Solberg-regjeringen gikk inn for et EU-samarbeid uten like. Ved å selge strømmen ut av landet, gjør vi det vanskeligere for vanlige folk å ha kontroll over eget strømmarked. Og hvor morsomt er det ikke da, når leder i Fremskrittspartiet legger seg på linje med Senterpartiet i at «folket skal ha kontroll», når det var Fremskrittspartiet selv som var med på å selge strømmen ut.

Les også:  Ny LED-belysning: Norges eldste bryggeri sparer mer enn 100 prosent strøm!

Likeså måtte de unnskylde seg i etterkant for det de hadde gjort. Som man ser, så lyser dobbeltmoralen lang vei.

Senterpartiet sa nei til EU i 1972. Vi sa nei til EU i 1994 og vi sier nei til EU nå. Vi har vært tydelige på vårt standpunkt, at strømmen, jorda, maten og naturressursene skal være forvalta av folket. Det er de som bor et sted, som vet sitt sted best selv. Høyreregjeringa hadde åtte år på å skjønne det, overkjørte folket og sa ja til overstyring.

Les også:  LESERINNLEGG: Pasientene skal ikke lide for å bygge sykehus

Nå er det vanlige folks tur, og Senterpartiet er en tydelig stemme for folket. Vi skal ikke finne oss i at dårlig høyrepolitikk skal fortsette å ramme de som har minst, spesielt ikke med skyhøye strømpriser. Vi skal ha nasjonal kontroll over ressursene, men det krever at også høyresiden forstår at, når folket sa nei, så mener de nei.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.