LESERINNLEGG: Folk flest taper på alle fronter

økonomi

Det kan virke som om folk flest taper på alle fronter for tiden. Denne julen kan bli både dyr og ubehagelig for mange.

Av: Hans Andreas Limi, Finanspolitisk talsmann, FrP.

Regjeringen har økt avgifter og skatter for folk og næringsliv, og vi går inn i en julefeiring med historisk høye strømpriser. Høyere strømpriser fører til høyere priser og inflasjon, og dette fører igjen til at Norges Bank setter opp renten.

Den viktigste løsningen på Norges problemer er derfor å få kontroll på strømprisene. Dessverre har regjeringen vært handlingslammet i strømpolitikken. FrP vil ha en makspris på strøm på 50 øre KWt for alle, også hytteeiere og næringslivet.

Ap og Sp har skjøvet alle byrdene over på næringslivet og vanlige folk. I et budsjett som øker utgiftene med hele 10 prosent har staten og byråkratene blitt skjermet, mens folk og næringsliv har fått historisk høye økninger i skatter- og avgifter. 

FrP vil ikke skjerme byråkratene, men vanlige folk og bedrifter. Gjennom kutt i byråkrati, bistand, mottak av kvoteflyktninger og salg av statlige aksjer er det fult mulig å gi folk kontroll over egen hverdag og økonomi. Norge må igjen få kontroll over strømprisene.

En vanlig familie med to voksne og to barn vil spare over 32 000 kroner på FrPs budsjett.  En singel student vil sitte igjen med 16520 kroner mer i året. Og da er det ikke medregnet at FrP kutter kraftig i bompengene.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.