LESERINNLEGG: Demokratene sier nei til økte utgifter for nordmenn

vidar kleppe

Økte avgifter, egenandeler, bompenger, eiendomsskatt og gebyrer rammer folk som har minst hardest. Dette er en form for skattlegging som bidrar til å forsterke de økonomiske forskjellene mellom fattige og rike. Mens ordinære skatter beregnes ut fra inntekt, fastsettes alle disse ekstra kostnadene helt uten hensyn til betalingsevne.

Derfor vil Demokratene jobbe for et enklere og mer rettferdig skattesystem. Der skattefradraget på lav inntekt må være stort nok til at heldags arbeid gir mulighet til å leve av egen arbeidsinntekt.

Les også:  Nettsvindel øker: Nå får du advokathjelp online

Faktum er at i dagens system så rammer avgiftsøkningene spesielt hardt dem som har minst fra før. Enslige og eninntektsfamilier har derfor fått en dramatisk reduksjon i sin realinntekt i forhold til  dem som er så heldige og ha to inntekter å fordele avgifts byrdene på.

Demokratene vil derfor fortsette å arbeide hardt for reduserte disse usosiale økte kostnadene til det norske folk som sliter og som ikke har penger til å  betale enda flere usosiale økte utgifter – fra en lommebok som allerede er tom.

Les også:  Nettsvindel øker: Nå får du advokathjelp online

Vidar Kleppe

Tidligere stortingsrepresentant og politisk nestleder for Demokratene

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.