LESERINNLEGG: Bare Demokratene støtter norske bønder

korn mat bakeri

Demokratene støtter norske bønders kamp for å kunne få mulighet til å fortsette med sin produksjon av norsk mat. Her må stortinget og regjering forstå at å drive landbruk i Norge krever politisk vilje og handlekraft.

Her er derfor noen av faktaene som jeg mener bør ligge til grunn for en fremtidig norsk landbrukspolitikk, skriver Demokratene politiske nestleder Vidar Kleppe, og sentralstyremedlem Grete Hansen ramser opp:

Les også:  Skyter opp nett-sattelitter med SpaceX

1. Norske bønder må kunne leve anstendig av sitt arbeid når vi vet at deres produkter holder kvalitet i verdenstoppen dette grunnet Norges strenge krav til dyrehelse, som etter min mening på enkelte områder kan bli enda strengere og klarere.

2. Demokratene kreve derfor at staten må iverksette tiltak som kan gjøre det interessant og lønnsomt å starte med jordbruk her til lands. Flukten fra landsbygda må stanses. Tusener av nedlagte småbruk og større gårder ligger dessverre øde og forlatt med fullt dyrkbar mark, dette er tragisk. Derfor må det nå tilrettelegges for at yngre norske folk og familier kan få realisert sine drømmer om egen gård.

Les også:  REMA 1000 har aldri solgt mer grillmat

Vi må bare sørge for at flere nordmenn får lyst og økonomi til å gå i gang med å «levere varene» til folk flest gjennom et mer allsidig landbruk. For en ting er sikkert: Det norske folk vil ha norsk mat på norske fat også i fremtiden.

Grete Hansen og Vidar Kleppe

Sentralstyremedlem og politisk nestleder for Demokratene

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.