LESERINNLEGG: Arbeidstakere må kunne reise mellom bolig og arbeidssted, på tvers av kommunegrenser

fartsgrense

Bygge- og anleggsbransjen opplever nå store utfordringene knyttet til karantenebestemmelsene. Vi får tilbakemelding om at kommuner for å hindre koronaspredning nekter pendlere innenlands innreise til kommunen. Dette vil lamme bygg- og anleggsnæringen som i stor grad er pendlerbasert, og også ramme industribedrifter som har arbeidstakere bosatt i andre kommuner.

Av Per Jæger, adm. direktør Boligprodusentenes Forening.

Bransjen ønsker som regjeringen, at flest mulig byggeplasser kan holdes i gang og at nye kan startes opp. Dette er viktig for å opprettholde sysselsetningen og beholde arbeidskraft. Boligprodusentene takkerjustisminister Mæland som i går understreket at hjulene i samfunnet må gå rundt, og da må folk få komme seg på jobb.

Les også:  Utdanningsdirektoratet: Elever skal få mulighet til annullering

Byggenæringen har nå utarbeidet retningslinjer for smittevern for byggevirksomhet. Bransjen er opptatt av å skape trygget i kommunene for at det gjennomføres nødvendig smittevern. Retningslinjen foreligger i dag på norsk, engelsk og er snart oversatt til polsk. Se lenke under
Smittevern på byggeplass – tilrettelegging for fortsatt drift

Rutinen svarer ut f.eks. Ullensvang kommunes krav om smittevern, se lenk til kommunens side under.

Les også:  To av fem vil følge anti-dietten

Boligprodusentene håper kommunene kan følge opp justisministerens uttalelse om å holde hjulene i gang ved å sikre arbeidsreiser over kommunegrensene. Vi ber derfor kommunene om å tenke helhetlig om produksjon og smittevern for at skadevirkningene for verdiskapningen ikke skal bli for store:

  1. Arbeidstakere som ikke er i karantene må kunne reise mellom bolig og arbeidssted, på tvers av kommunegrenser.
  2. Arbeidstakere må ikke settes i karantene om de krysser kommunegrenser
Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.