Lei hytte for en billig penge i Norge

sommer natur

Er du på jakt etter et idyllisk sted å tilbringe sommerferien med familien, eller ønsker du å jakte og fiske uten å tømme lommeboka? Da kan du leie hytte av staten.

– Flere små hytter og koier over hele landet leies ut for en slikk og ingenting. Mange av dem ligger vakkert til med tilgang til fiske, jakt og friluftsliv, sier Torbjørn Kvien Madsen i Inatur.

I Jotunheimen kan du finne en enkel hytte til rundt 300 kroner i døgnet. For noen hundrelapper kan du leie en koselig familiehytte i Rondane. Den billigste utleiehytta hos Inatur får du for 250 kroner i døgnet og ligger i Trillemarka.

Les også:  Mange unge har ikke reiseforsikring

– Noen av hyttene er svært billige, mens andre koster litt mer. Men de fleste er enkle og de færreste har innlagt strøm og vann, sier Kvien Madsen.

Et kjapt søk på utleiehytter på Finn.no viser at det er vanskelig å finne en hytte å leie til under 700 kroner i døgnet i de samme områdene. Hyttene er riktignok noe mer oppgraderte.

– Mange av hyttene er rimelige fordi de er enkle koier som tidligere ble brukt som jakthytter eller som overnatting for skogsarbeidere. Disse hyttene har nå statlige organisasjoner som Statskog og Fjellstyrene gjort tilgjengelig for folk flest, sier han.

Les også:  Spiller inn nye togruter i Nordland

Madsen tror mange som leier hytte av Inatur setter pris på nettopp enkelheten.

– Det kan være godt å komme bort fra storbyens mas og kjas. For barna kan det være en fin opplevelse å være uten internett og skjerm i en periode, sier han.

Litt ditt
Inatur har rundt 800 hytter tilgjengelig for utleie. Mange av disse eies av staten eller statsallmenningen. Resten av hyttene leies ut av privatpersoner gjennom Inatur.

Les også:  Fjellferie i sommer? Dette må du tenke på

– De statseide hyttene eies jo av det norske folk. På den måten er vi alle til en viss grad hytteiere, sier Kvien Madsen.

Hyttene og koiene som leies ut ligger for det meste i skog, ved innsjøer og vann eller på fjellet.

– Noen ligger langt fra folk, andre ligger i nærheten av byer og tettsteder. Du kan booke hytta direkte på Inatur.no, sier han.

Inatur er Norges største markedsplass for jakt, fiske og hytter i norsk natur. På nettsiden kan du også kjøpe jakt- og fiskekort.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.