LEDER: Påskeferingen er under angrep

gunnar andreassen

Påsken er den mest sentrale av de kristne høytidene i kirkeåret, både for den romersk-katolske, den ortodokse og de protestantiske kirkene. Påskehøytiden feires til minne om Jesus nattverd, korsfestelse, død og oppstandelse i Jerusalem.

Påskefeiringen er en tradisjonsrik feiring også i Norge, der vi dekorerer med gule planter, pynt, går i kirke, har påskeforestillinger i skolen og så videre. Det er også tradisjoner for påsketurer i fjellet, på hytta (eller varmere strøk). Påskegodteri, kvikk lunsj og appelsiner hører også med.

Les også:  VIDEO: Kalandra har sluppet låta "Are You Ready?"

Men nå er påsken under angrep.

Bodøposten.no publiserte for kort tid siden om at det nå er terror-alarm i Vatikanet grunnet trusler om islamsk jihad under påskefeiringen.

Bare tanken på at selve Vatikanet måtte ha vakter i gatene på grunn av fare for å terroriseres av muslimer var for bare noen år siden helt utenkelig, nå er det en realitet.

Også i Norge legges det en demper på den årlige påskefeiringen.

Les også:  VIDEO: Kalandra har sluppet låta "Are You Ready?"

Salangen-Nyheter kunne for kort tid siden melde at nå var det slutt på påsketradisjonen ved Salangen skole, nå avslutter man nemlig tradisjonen med å holde påskespillet i Salangen kirke de siste dagene før påskeferien.

– Salangen skole er en inkluderende skole, som betyr at vi skal gjøre så godt vi kan med å unngå ekskludering av noen slag. Påskespillet er basert på kristen tro, og vi kan ikke forkynne kristen religion, eller ekskludere elever og foreldre med annen trosretning, sier rektor ved Salangen skole, Lars-Georg Nordhus.

Les også:  VIDEO: Kalandra har sluppet låta "Are You Ready?"

Det er bare å konstatere at påskefeiringen er under angrep.

God påske!

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.