Lavere kongekrabbekvoter for 2019

kongekrabbe

Totalkvoten for hankrabber er fastsatt til 1400 tonn for 2019. Dette er en nedgang på 350 tonn fra 2018. For hunkrabber er kvoten fastsatt til 100 tonn, og lik som i 2018.

Minstemålet på 130 mm skallengde for hankrabber videreføres, mens minstemål for hunkrabber økes tilbake til 130 mm skallengde for å unngå negative konsekvenser for rekrutteringen til bestanden. Kvotene gjelder for det regulerte området øst for 26°Ø i Finnmark.

Les også:  650 ungdommer vil prøve seg som fisker i sommer

– De siste årene har vi hatt et veldig høyt uttak av kongekrabbe. Nå sier forskerne at hvis dette fortsetter, så vil det kunne føre til kollaps i bestanden. Det skal ikke skje. Vi skal fortsatt ta ut godt med krabbe, det ligger i vårt forvaltningsregime, men vi må også forvalte bærekraftig, sier fiskeriminister Harald T. Nesvik.

Fiskeridirektoratet har nylig hatt høring om reguleringene for fisket etter kongekrabbe i 2019 og endelig forskrift for dette fiskeriet fastsettes før årsskiftet.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.