Langt over millionen så ski-VM i helgen

ski-vm nrk

Nesten hele Norge fulgte med på ski-VM fra Seefeld denne helgen. Søndagens finaler i lagsprint topper seerstatistikken med over 1, 2 millioner seere og en markedsandel på hele 90 prosent.

Ni av ti tv-seere satt klistret foran tv-skjermene under verdensmesterskapet i Seefeld i løpet av helgen og seertallene har allerede nådd milliontallet.

Det var ikke uventet finalene i klassisk lagsprint for både kvinner og menn som nådde de høyeste seertallene. 1.233.000 fikk med seg øyeblikket da Johannes Høsflot Klæbo og Emil Iversen kunne juble over seieren i herrefinalen.

Les også:  Grasrotandelen: 280 millioner utbetales nå

God medaljeinnhøsting med fem gull, tre sølv og tre bronse så langt for de norske skiheltene trekker naturlig nok det norske folket til sportens direktesendinger fra ski-VM.

Gledelige tall
Mesterskapet har ellers bydd på både dramatikk og overraskelser og det bidrar nok også til den store interessen, tror redaksjonssjef Janne Fredriksen i NRK Sport.

– Mange har snakket mye om at interessen er mindre for langrenn etter at Northug og Bjørgen la opp. Da er det ekstra gledelig å se at langrenn står solid hos det norske folk med 90 prosent markedsandel på lørdagens tremil og at over 1,2 en millioner på det meste så på søndagens lagsprint, sier Fredriksen.

Les også:  Fotball-EM: Klare for fotballfest på TV 2 og NRK

I snitt har direktesendingene fra årets VM i Seefeld hittil hatt 437 000 seere og 70 prosent i markedsandel.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.