Landsdelsrådet for kultur i Nord-Norge vil ha mer lokal filmaktivitet

kino

Landsdelsrådet for kultur i Nord-Norge ønsker å opprette en nordnorsk filmkommisjon. Målet skal være bedre vilkår og lønnsomhet for filmbransjen i kommunene i nord.

Nordland fylkeskommune melder på sine nettsider at rådet nå har tatt initiativ til å utrede mulighetene for opprettelse av en nordnorsk filmkommisjon.

– En nordnorsk filmkommisjon skal jobbe for økt markedsføring av Nord-Norge, bistå til lokal bransjebygging og sikre at internasjonale selskaper legger igjen midler lokalt, sier Geir Ove Bakken, leder for Landsdelsrådet for kultur i Nord-Norge til NFK.

Les også:  Skoletilbud i Nordland på høring

En arbeidsgruppe skal nå utrede en realisering av en nordnorsk filmkommisjon. Arbeidsgruppa består av Tor Vadseth fra Nordnorsk Filmsenter, Kjetil Jensberg fra FilmCamp, Linda Netland fra Filmfond Nord, Hilde Bjørkli fra Nordnorsk reiseliv og filmarbeiderne Rune Trondsen og Linn Henriksen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.