Lag-VM i Timbersports avgjort: Tøff motstand for Norge 

STIHL TIMBERSPORTS

Fredag kveld ble verdensmesterskapet i Timbersports avgjort i Partille Arena, like utenfor Gøteborg sentrum. De regjerende mesterne fra Australia tok enda en gang seieren, mens Norge støtte på tøff motstand og endte på en 15. plass av totalt 20 land. 

Over 100 atleter fra 20 masjoner konkurrerte i fredagskveldens lag-VM i Timbersports i Partille Arena utenfor Gøteborg. Det norske landslaget bestod av Ole Magnus Syljuberget, Vebjørn Sønsteby, Ole Ivar Lierhagen og Bart Gevers. Hele 2 500 tilskuere fylte arenaen. 

I tidskvalifiseringen tidligere på ettermiddagen plasserte Norge seg på en 11. plass med tiden 1:29,78 minutter, 31,63 sekunder etter Australia, som gjorde det best i tidskvalifiseringen. Lagformatet i Timbersports består av en stafett der fire atleter utfører hver sin disiplin etter tur. Lagene konkurrerer to og to mot hverandre i utslagsheat. Det laget som raskest fullfører alle fire grenene, går videre til neste heat.   

Les også:  Telenor: Fotball-EM får mobilnettet til å koke

I det første heatet møtte Norge Sveits. Etter at alle de fire grenene var gjennomført, stanset klokken på tiden 1:41,20 minutter for nordmennene, men tiden til Sveits var 12,34 sekunder raskere. Norge endte dermed på en 15. plass til slutt. 

Det norske landslaget viste god utholdenhet og styrke, og kjempet seg gjennom et tøft heat mot det sveitsiske landslaget. 

– I det store og det hele er vi fornøyd med vårt VM. Det er mye vi gjør bra i dag, og nå i etterkant velger vi å fokusere på det positive fremfor det negative, for å kunne komme enda sterkere tilbake neste gang, sier Ole Magnus Syljuberget. 

Les også:  Telenor: Fotball-EM får mobilnettet til å koke

– For å ta enda et steg opp til neste nivåmå vi helt enkelt bli vassere og gjøre raskere tider, og det kommer vi også til å klare neste år, sier Bart Gevers.

De øvrige nordiske landene var representert med Sverige og Danmark, som tok henholdsvis 6. plass og 19. plass i lagkonkurransen. Lørdag 29. oktober fortsetter VM i Partille Arena utenfor Gøteborg med det individuelle mesterskapet. Da konkurrerer svenske Emil Hansson mot 11 andre nasjoner om tittelen verdensmester i Timbersports 2022. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.