Lag Rørvik og lag Ramsfjell skal representere Norge i Curling-VM

Norges Curlingforbund

VM-uttaket er klart for curling damer og herrer – Lag Rørvik fra Lillehammer Curlingklubb skal bryne seg mot verdens beste damelag i curling-VM i Sandviken, Sverige fra 18.-26. mars 2023. Curling-VM for herrer går av stabelen i Ottawa, Canada fra 1.-9. april, og her er det lag Ramsfjell fra Trondheim Curlingklubb som skal forsvare Norges ære.

Lag Rørvik har så langt hatt en god sesong med blant annet seier i siste turnering hvor de slo fjorårets bronsemedaljører i OL, lag Hasselborg, i finalen. Lag Rørvik representerte også Norge i dame-VM i fjor, og skal i år forsøke å forbedre sin 8. plass fra fjorårets VM.

Les også:  Glimt: Går mot løsning for tomt til ny storstue

Laget består av skip og treer Marianne Rørvik, firer og viseskip Kristin Moen Skaslien, toer Mille Haslev Nordbye og ener Martine Vollan Rønning. Maia Ramsfjell er hjemmesittende reserve. Med seg som landslagstrener og coach har de Rune Steen Hansen som har fulgt laget gjennom de siste par sesongene.

Damene møter Korea i sin åpningskamp lørdag 18. mars.

Lag Ramsfjell har gjennom sesongen vist hva de er gode for. De vant blant annet Champery Masters og spilte seg til en imponerende tredjeplass i Grand Slam of Curling WFG Masters i desember.

Les også:  David Beckham blir grill-ambassadør

Lag Ramsfjell fikk sitt gjennombrudd da de vant Universiaden i 2019, og siden den gang har de holdt sammen. Laget representerte også i herre-VM i fjor, og endte da på en 10. plass.

Laget består av skip Magnus Ramsfjell, viseskip Martin Sesaker, toer Bendik Ramsfjell og ener Gaute Nepstad. Wilhelm Næss er tatt ut som reserve. Coache-teamet består denne gangen av ikke mindre enn to tidligere olympiske mestere, Pål Trulsen og Bent Ramsfjell, som henholdsvis national coach og team coach. Thomas Løvold er med som landslagstrener og head coach.

Les også:  Grasrotandelen: 280 millioner utbetales nå

Herrene møter USA i sin åpningskamp lørdag 1. april.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.