Kunder støtter norsk matproduksjon

nyt norge matmerk

Det er mange matbutikker i Bodø som vi bodøværinger kan kjøpe matvarer hos. Ifølge en fersk undersøkelse velger vi norske produkter når vi kan for å støtte norske arbeidsplasser.

Nærmere halvparten av norske forbrukere sier de alltid velger Nyt Norge-merket hvis de kan velge, men det er ikke smaken som er mest avgjørende.

– Hovedgrunnen er ikke at de mener norsk smaker bedre. Forbrukerne ønsker å støtte norsk matproduksjon, og er opptatt av mattrygghet, sier Nina Sundqvist, administrerende direktør i Matmerk

Les også:  Standup komiker fra Bodø: Kjerkol har sikkert plagiert avskjedstalen også!

Mediacom gjennomfører hvert år i samme uke en undersøkelse, en såkalt BrandTracker, i et representativt utvalg forbrukere, på oppdrag for Matmerk. Tallene går tilbake til 2011, og årets tall er de høyeste som er målt. I undersøkelsen er forbrukerne også spurt om hvorfor de velger norsk mat.

– 90 % av forbrukerne sier at det viktigste argumentet for å velge norsk mat er å ta vare på norske arbeidsplasser. 89% sier det er fordi de ønsker å støtte den norske bonden. Mens bare 66 % mener smak er den viktigste grunnen, sier Sundqvist.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.