Kronprins Haakon besøker mentorprogrammet Catalysts for flerkulturell ungdom

Kronprinsparets Fond

H.K.H. Kronprins Haakon besøker mentorprogrammet Catalysts mandag 9. mars kl. 15. Her vil han møte ungdommer, mentorer og ildsjelene som står bak Catalysts. Catalysts er ett av prosjektene Kronprinsparets Fond støtter og samarbeider med.

Catalysts kobler flerkulturell ungdom mellom 15 og 30 år med mentorer som kan hjelpe dem å lykkes med skole, arbeidsliv og livet generelt. Gjennom et halvt års program hjelper mentorene ungdom med å sette seg mål for fremtiden. 

Les også:  Frykter kutt i skolestruktur og yrkesfag i Nordland

– Vi vil bidra til et mer inkluderende samfunn, én relasjon om gangen. Under besøket vil Kronprins Haakon høre direkte fra ungdommene hva en mentor har betydd for dem, lære mer om hvilken verdi en mentor kan ha for en ungdom, og få innsikt i hvordan vi bruker en styrkebasert tilnærming i programmene, sier Lisa Cooper, gründer og daglig leder i Catalysts. 

– I Catalysts blir ungdommene bedre kjent med egne styrker, de får styrket selvfølelsen sin, og de jobber med å sette seg mål for framtiden. Mentorene får grundig opplæring og blir viktige brobyggere for de unge inn i det norske samfunnet. Det er flott å se hvilken verdi det har for ungdommene som deltar i programmet, sier Irene L. Lystrup, daglig leder i Kronprinsparets Fond.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.