Koronakommisjonen med knallhard dom over regjeringens koronahåndtering

smittevern

LO-leder Peggy Hessen Følsvik mener at Statens koronakommisjon avdekker en alvorlig svikt i beredskapen, og at dette har gått hardt utover det norske folk.

– Dette har rammet folk og satt arbeidsplasser i fare. Pandemien var en varslet krise. Regjeringen kjente til risikobildet. Likevel var ikke regjeringen forberedt, da pandemien traff, sier LO-leder Peggy Hessen Følsvik, og legger til:

– Det holder ikke. Dette har rammet folk, særlig barn, unge og sårbare grupper. Dette har satt arbeidsplasser i fare, og det er regjeringens ansvar.

Les også:  650 ungdommer vil prøve seg som fisker i sommer

Koronakommisjonens konklusjon bekrefter i følge Hessen Følsvik mange av tilbakemeldingene LO har fått fra medlemmene, som står i førstelinjen.

– Kanskje det mest oppsiktsvekkende som er avdekket er hvor dårlig forberedt landet var, når det gjelder smittevernutstyr, plan for nedstenging og beredskapslagre for medisin og mat, sier Hessen Følsvik.

Selv om kommisjonen konkluderer med en «alvorlig svikt» i beredskapen, så har også mye gått bra i følge LO-lederen.

Les også:  650 ungdommer vil prøve seg som fisker i sommer

– Når smitteverntiltakene har virket handler det i liten grad om gode kriseforberedelser, og mer om verdien av sterke offentlige institusjoner, høy tillit i befolkningen, sterke arbeidslivsorganisasjoner og en opposisjon som etter hvert ble tatt med på råd.

 – Vi må nå lære av det vi har fått bekreftet her. Vi må være bedre forberedt neste gang. Vi må bruke tiden framover til å lære av det som har gått feil. Det eneste som er sikkert, er at det kommer flere runder med lignende kriser, sier Hessen Følsvik.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.