Korona: If betaler bilverkstedene raskere

bilverksted

For å hjelpe bilverksteder med likviditeten under koronakrisen, har forsikringsselskapet If innført to dagers betaling på innkommende e-fakturaer. Normalt er det 30 dager.

If har daglig og nært forhold til skadeverkstedene, og det er fortsatt bra kapasitet og god tilgang på reservedeler, men dette kan om noen uker se annerledes ut.

 Verkstedene får nå betalt innen to dager i stedet for tidligere 20 til 30 dager.

Les også:  Mange unge har ikke reiseforsikring

 – Vi som forsikringsselskap er opptatt av hvordan utbredelsen av koronaviruset og dets mange samfunnsmessige følger påvirker våre leverandører og samarbeidspartnere. Vi ser at det kan berøre økonomien, likviditeten og arbeidsplassene hos våre partnere i bilbransjen, sier Vidar Brustad, leder for Ettermarked bil i forsikringsselskapet If.

 – Med dette initiativet ønsker vi å støtte verkstedene i den situasjonen vi er i, samtidig som at det bidrar til at skadereparasjonene fortsatt kan gjennomføres, sier han.

Les også:  Slik pakker du feriebilen

Den hurtigere betalingstiden gjelder for elektroniske fakturaer.

 – Fordi e-fakturaene allerede er automatiserte, kan vi enkelt stille de om slik at de blir betalt direkte. Vi har også høy oppmerksomhet på at de manuelle fakturaene blir betalt så raskt som mulig når vi får inn dem til oss. Vi er avhengige av at det finnes kvalifiserte verksteder som kan hjelpe kundene våre med deres forsikringssaker. For oss er det viktig å hjelpe til der vi kan, sier Brustad.

Les også:  Norsk næringsliv frykter geopolitisk uro og økonomisk kollaps

Dette er et midlertidig tiltak som i første omgang varer til og med 31. mai, så vil If vurdere det på ny.

 – Vi håper at dette initiativet vil kunne bidra til å bedre likviditeten for verkstedene i den situasjonen næringslivet i Norge er i for tiden, sier Vidar Brustad i If.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.