Kongepokalene i snowboard deles ut i Trysil

skistar

For andre året på rad skal Norges beste snowboardere kjempe om heder, ære og kongepokaler i Trysil. I fjor vant Silje Norendal og Torgeir Bergrem, hvem tar den gjeveste pokalen i år?

Norgesmesterskapet 10.-14. april samler hele Snowboard-Norge, og kampen om kongepokalene innleder også påskefeiringen i Trysil.

Det er ikke uten grunn at Brettforbundet vil arrangere NM i Trysil. Landslagets sportssjef, Per Iver Grimsrud, nevner terrengparken og Radisson Blu Resort Trysil som de to viktigste årsakene. Parken var en av Norges beste i fjor og er enda bedre i år. Hotellet, som flere ganger er kåret til Norges beste i sin kategori, ligger slik til at deltagerne kan spenne på seg brettet rett utenfor hotelldøra og skli bort til terrengparken.

Les også:  Telenor: Fotball-EM får mobilnettet til å koke

– Trysil er en utmerket og veldig sosial arena å samle snowboardmiljøet. Her kan landslagskjørerne henge med de andre snowboarderne i lobbyen og matsalen på Radisson Blu, og er parken like bra i år som i fjor så er vi i mål. Gode forhold er tross alt det viktigste når vi skal arrangere norgesmesterskap, sier Grimsrud.

Norge har i mange år hatt et av verdens beste snowboard-landslag. I Trysil kårer Brettforbundet norgesmestre i boardercross, slopestyle og big air for juniorer og seniorer. I tillegg skal det altså deles ut kongepokal til beste dame og herre. Norendal og Bergrem er nevnt, men se også opp for Ståle Sandbech, Mons Røisland og Marcus Kleveland. Nivået er med andre ord skyhøyt.

Les også:  Telenor: Fotball-EM får mobilnettet til å koke

Salgs- og markedssjef i SkiStar Trysil, Turid Backe-Viken, gleder seg til NM og lover gode forhold.

– At Brettforbudet kommer igjen år etter år for å arrangere NM, jeg tror dette er femte gang, tar vi som et stort kompliment. Både til jobben vi gjør for å ha kanskje Norges beste terrengpark og hotellet som en viktig sosial møteplass, sier hun.

NM avsluttes palmehelga, som er starten på påskefeiringen i Trysil. Og det synes Backe-Viken er en perfekt start. Påsken skal være en blanding av gode dager i bakken, aktiviteter, underholdning, kos og moro.

– Påsken er for mange sesongens høydepunkt. Nå kan du se noen av verdens beste snowboardere utfolde seg i parken, kjøre litt sjøl, alene eller med familien, nyte en konsert med Vazelina Bilopphøggers på Knettsetra, bli med Valle på påskeparade i barneområdet og ikke minst sette av tid til å slappe av i solveggen. Påskeprogrammet inneholder noe for hele familien, og det er fortsatt ledige hotellrom, hytter og leiligheter, sier Backe-Viken, og legger til at skisesongen i Trysil varer helt til søndag 28. april.

Les også:  Telenor: Fotball-EM får mobilnettet til å koke

Foreløpig program for NM i snowboard:

Torsdag 11. april: slopestyle senior
Fredag 12. april: snowboardcross
Lørdag 13. april: big air
Søndag 14. april: slopestyle junior

NB! Har du lyst til å se Norges beste skikjørere i parken, arrangeres det NOR Freeski Cup Big Air i Trysil lørdag 16. mars.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.