Kommunene har tiltak klare for å få hjulene i gang igjen

ks

En fersk kartlegging viser at kommunene i Viken raskt kan iverksette tiltak for om lag 4 milliarder kroner for å stimulere næringslivet lokalt.

– Vår kartlegging viser at kommunene i Viken er klare til å håndtere en solid tiltakspakke. Dersom Stortinget bevilger penger, vil kommunene med effektiv og ubyråkratisk saksbehandling raskt komme i gang med samfunnsnyttige tiltak som stimulerer til at lokalt og regionalt næringsliv gis mulighet til å holde hjulene i gang i en svært krevende tid, sier fylkesstyreleder i KS Viken, Hilde Nysten Thorkildsen.

Les også:  Nye forslag om krav til sikkerhet og beredskap i offentlige anskaffelser

KS Viken har foretatt en kartlegging av hvilke prosjekter kommunene i Viken kan sette i gang for å skaffe sysselsetting til vårt lokale næringsliv under og etter koronasituasjonen. Disse prosjektene kommer i tillegg til kommunenes egne budsjett- og gjennomføringsplaner, og de tiltakspakker mange av kommunene og fylkeskommunen allerede har etablert.

Stortinget har allerede pekt på at en egen tiltakspakke gjennom kommuner skal være et «Fase-3-tiltak» som blir lagt fram senest i revidert nasjonalbudsjett 12. mai 2020.

Les også:  Bevilger 118 millioner til Tolletaten: – Bra regjeringen er lydhøre

Kartleggingen viser at kommunene i Viken har kommet med varierte tiltak og prosjekter knyttet til for eksempel vedlikehold av bygg, veier, vann- og avløpsanlegg, og prosjekter innen natur- og friluftstiltak, klima og miljø, bredbåndsutbygging med mer for en total sum på omlag 4 milliarder kroner.

– Mange av prosjektene kan igangsettes raskt og vil kunne bidra til å redusere arbeidsledighet og permitteringer, og dermed hindre at folk faller ut av arbeidsmarkedet og at lokale bedrifter går konkurs, sier Hilde Nysten Thorkildsen. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.