KLP aksepterer Nasdaqs høynede bud på Oslo Børs

klp

Budet høynes fra 152 kroner per aksje til 158 kroner. Samtidig melder Nasdaq at selskapet godtar å få minst to tredjedeler av aksjene på Oslo Børs VPS, mot tidligere 90 prosent. Akseptfristen er satt til 29. mars.

KLP legger avgjørende vekt på børsstyrets vurderinger av hva som gir den beste børsen for norsk næringsliv og de aktørene som en velfungerende børs er avhengig av.

Les også:  Nettsvindel øker: Nå får du advokathjelp online

KLP mener Nasdaq har vist at den har lykkes med å videreutvikle børsene i Stockholm, København og Helsinki på en god måte. Det er flere små og mellomstore bedrifter notert på disse børsene nå enn da Nasdaq overtok.

– KLP forvalter pensjonsfondene til de fleste norske kommuner, helseforetak, og et stort antall offentlig eide virksomheter. For oss er det viktig at vi gjennom våre investeringer bidrar til et frodig og sterkt næringsliv i Norge. Oslo Børs har hatt en viktig rolle som kapitalkilde og markedsplass for vårt næringsliv, og løst denne oppgaven godt. Vi vurderer det slik at Nasdaqs bud og planer for Oslo Børs og Verdipapirsentralen best vil ivareta og videreutvikle disse viktige funksjonene fremover, sier konsernsjef Sverre Thornes i KLP.

Les også:  Nettsvindel øker: Nå får du advokathjelp online

KLP eier 10 prosent av aksjene i Oslo Børs VPS.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.