Klart til innrykk på hytter og buer

bodøposten android

Statskogs folk har klargjort for påskeutfarten til sine over 200 hytter og buer i nord og sør. Statskog jobber nasjonalt med tilrettelegging for bærekraftig bruk av norsk natur, blant annet gjennom åpne buer og rimelige utleiehytter.

Landbruks- og matminister Olaug Bollestad, som utøver statens eierskap av Statskog, håper folk vil benytte tilbudene og komme seg ut på tur i påska.

– Vi har flott natur i Norge med gode muligheter for verdifulle naturopplevelser. Legg gjerne ut på tur, men sørg også for å komme trygt og smittefritt hjem, oppfordrer landbruksministeren.

Les også:  Avinor: Slik blir vinterferieutfarten

En del av hyttene kan leies, mens andre er åpne buer hvor du ikke betaler noe for en rast eller overnatting. Svært mange av utleiehyttene er bortbestilt, og Statskog har forberedt innrykket med flere tonn ved.

Statskog har 110 ansatte fordelt på hele 18 kontor, med utmarkskonsulenter over hele landet. Også Statskog Fjelltjenesten, som tidligere var forbeholdt Nordland og Troms, er utvidet sørover med to medarbeidere i Elverum og Kongsberg. Før påska var nettopp de to innom flere åpne buer og koier i Rendalen.

Les også:  Vinterferien kan starte med underkjølt regn: - Slik kommer du deg trygt frem

Både den populære åpne bua Sandbu, som ligger under Sølen, og Raudvolbua fikk vedforsyning, mens snø og is hindret forsyningene til Brannvakthytta. I Trysil ble det kjørt ved inn til Smoldalsbua og Granbekkoia.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.