Klart for seilsportsligarunde i Molde

seilbåt sommer

Denne helgen, 21. og 22. juli møtes lag fra 30 seilforeninger i Molde til 2. runde i seilsportsligaen. Brevik Seilforening og Florø Seilforening tok ledelsen i hver sin divisjon i 1. runde og er favoritter også nå.

På samme måte som fotballspillerne har sine fotballserier, har seilerne etablert sin seilsportsliga som foreløpig består av to divisjoner: Eliteserien og 1. divisjon med 15 lag i hver divisjon. Og symbolsk nok skal den andre serierunden for seilerne foregå med Molde stadion som kulisse når de skal ha sine oppgjør på Moldefjorden rett utenfor fotballspillernes lekegrind.

Den første runden ble arrangert i Bodø, og der sørget den tidligere OL-seileren Dag Usterud for å føre sitt Brevik-lag til topps i eliteserien. Han stiller med det samme laget i Molde, og Brevik-seilerne må derfor finne seg i å være favoritter.

Les også:  Bodøværinger får mest kaffe for pengene i Nordland

Men utfordrerne står i kø, for eksempel vil de ventelig få hard konkurranse fra fjorårets serievinnere fra Moss, fra seilerne fra Åsgårdstrand og Ran Seilforening, som alltid er blant de fremste. I Bodø yppet også unge seilere fra Tønsberg og Risør seg.

Det er ventet en svært jevn og spennede eliteserierunde i Molde.

Florø Seilforening vant 1. divisjon i Bodø og følger samme oppskrift som Brevik-seilerne; de stiller med det samme laget. Hardest konkurranse møtte de den gangen fra Bodø og Ålesunds Seilforening. Og det samme kan godt komme til å skje igjen.

En utfordrer vil være arrangørforeningen Moldes eget lag. Molde Seilforening satser på seilsportsligaen og har blant annet anskaffet to båter til å trene i av båttypen J/70, som det seiles med seilsportsligaen.

Les også:  Svømming: Ny norsk rekord og VM semifinale

Fem og fem lag seiler mot hverandre
Seilsportsligaen foregår ved at fem og fem lag seiler mot hverandre på en kort regattabane i helt identiske båter av typen J/70. Om bord i hver båt er det fire seilere. Det gjelder å komme først i mål, og lagene får poeng som er lik plasseringen de får. Det laget som til slutt har færrest poeng, står igjen som vinner.

Under optimale forhold vil hvert lag ha seilt rundt 15 seilaser i løpet av de to dagene serierunden varer. Hvilke fem lag som seiler mot hverandre varieres fra runde til runde i stadig nye kombinasjoner.

Les også:  Disse skiskytterne er klare for Holmenkollen

Avansert informasjonsteknologi
Alle båtene er utstyrt med GPS-sendere, og ved hjelp av teknologi utviklet av selskapet SAP kan hver eneste seilas følges meter for meter på internett. Seilernes publikum består følgelig ikke kun av dem som er tilstede der seilasene foregår, men rundt om i hele landet der interesserte kan følge favoritt-foreningen sin.

Det arrangeres fire serierunder hvert år i hver av de to divisjonene. Det første oppgjøret fant sted i Bodø, det neste går nå i Molde (21. og 22. juli). Deretter forflytter seilerne seg til Larvik (11. og 12. august) og Arendal (8. og 9. september).

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.