Klart for byggestart av pilotfabrikk i Mo i Rana

bilbatteri

Styret i FREYR Battery har besluttet å bygge den første fabrikken i Mo i Rana for produksjon av battericeller, opplyser Ranaposten.

Beslutningen om igangsettelse av den såkalte pilotfabrikken følger noteringen av FREYR på New York-børsen tidligere denne måneden der selskapet ble tilført egenkapital som muliggjør selskapets battericelleproduksjon i Norge.

– Dette blir den første litium-ion battericelle produksjonsenheten i Norge i industriell skala og et viktig element i vår forretningsstrategi knyttet til tidlige leveranser, lave kostnader og bærekraftig batterier, sier FREYRs konsernsjef Tom Jensen.

Les også:  Meløy kommune satt under administrasjon etter strømtabbe

Pilotfabrikken vil være basert på den amerikanske 24M-teknologien (fra MIT i Boston) for produksjon av ‘SemiSolid’ litium-ion batterier. Produksjonslinjen er designet med fleksibilitet og kapasitet til å møte en stadig økende etterspørsel fra FREYR’s kundesegmenter over hele verden. Den vil muliggjøre tidlig testing av råvarer og battericelledesign for ulike kunder.

Les hele saken her.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.