Kjøkkensjefen på Thon Hotel Nordlys i Bodø vant Arktisk Kokk 2018

arktisk kokk

Daniel Andreas Lind som til daglig er kjøkkensjef på Thon Hotel Nordlys i Bodø tok førsteplass i konkurransen Arktisk Kokk 2018.

– Etter å ha kommet på en andreplass i fjor under Arktisk Kokk klarte jeg ikke å la det bli med det. Jeg ville ikke gi meg før jeg klarte å ta førsteplassen. I år klarte jeg det. Det var en fantastisk deilig følelse å vinne i år! Nå er det godt å være ferdig med treningen og konkurransen for å gjøre Thon Hotel Nordlys klar for en hektisk sesong, sier Lind.

Les også:  Bodø Bilutleie feirer 50 år: – Nærmest vokst opp i selskapet

Konkurransen arrangeres av Arktisk Meny og skal stimulere til bruk av arktiske råvarer. Målet er også å inspirere kokker og kjøkkensjefer til å lage nye og spennende retter.

– Daniel har gjort en kjempeinnsats og har vært med på å posisjonere Thon Hotel Nordlys på matkartet i nord. Han er en stor inspirasjon for resten av hotellene våre og er en fantastisk dyktig kokk, sier F&B Manager, Arne Marius Berg.

Les også:  Bodø: Program for 17. mai 2024

Spennende vinnermeny
Vinnermenyen til Lind besto blant annet av speket & sotet laks med gresskarpuré, syrlig grønnkål og vårløk. Tørrhengt entrecôte med brent purreløk fylt med potetkrem tilsmakt oksefett, potetkrisp, langtidsbakt sellerirot og syrlig rødbete og puré. Til dessert lagde Daniel Andreas sjokoladeganaché med blant annet solbær-cremeux, multebær-Madeleines med hvit sjokolade og kesam-is.

Konkurransen Arktisk Kokk har vært arrangert i 18 år. Deltagerne består av kokker med arbeidssted i Nord-Norge, Svalbard eller på Hurtigruten. Førstepremien er en gavesjekk til en matfaglig reise eller opplevelse til en verdi av 15.000 kroner.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.