Kjempevekst for klippfiskeksporten

nfd

Norge eksporterte klippfisk for 1,1 milliard kroner i årets tre første måneder. Bare til Brasil solgte vi klippfisk for nesten 400 millioner kroner.

– Det er svært gledelig med sterk vekst i eksporten av klippfisk. Ikke minst her i Brasil ser jeg hvor viktig klippfisken er.  Brasilianerne elsker norsk «bacalhau»,  og med en befolkning på over 200 millioner er mulighetene enorme. Norge må ha ambisjoner om å vokse ytterligere i det brasilianske markedet, sier fiskeriminister Harald T. Nesvik.

Les også:  650 ungdommer vil prøve seg som fisker i sommer

Totalt eksporterte Norge 25 000 tonn klippfisk til en verdi av 1,1 milliard kroner første kvartal. Det er en økning i volum på 17 prosent, mens verdien økte med 154 millioner kroner eller 17 prosent. Brasil, Portugal og Den dominikanske republikk var de viktigste markedene.

Til Brasil økte eksporten fra 287 millioner kroner, til 399 millioner kroner.

Fiskeriminister Harald T. Nesvik er nå i Brasil. Promotering av norsk klippfisk står øverst på agendaen.

Les også:  650 ungdommer vil prøve seg som fisker i sommer

– Brasil er vårt viktigste marked for klippfisk, og påske er høysesong. Godt markedsarbeid er helt avgjørende for at norske klippfiskprodukter skal kunne styrke den gode posisjonen vi har i landet, sier fiskeriministeren.

Nesvik er første norske statsråd som møter representanter for den nye brasilianske regjeringen til Jair Bolsonaro som tiltrådte i januar i år.

– Sjømathandelen mellom Norge og Brasil blir et viktig tema i mine politiske samtaler med landbruksminister Tereza Cristina Corrêa da Costa Dias, sier Nesvik.

Les også:  650 ungdommer vil prøve seg som fisker i sommer

Under oppholdet i Brasil skal Nesvik først besøke Rio de Janeiro, der han blant annet skal delta på to markedsføringsarrangementer i regi av Norges Sjømatråd, og møte brasilianske klippfiskimportører. Under sitt opphold i hovedstaden Brasilia skal Nesvik i tillegg til politiske samtaler også åpne et klippfiskseminar.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.