Kistefos-suksess har gitt ungarsk selskap smaken på flere norske oppdrag

lynx

Ungarske bim.GROUP var med på å utforme overflaten på den vellykkede Twist på Kistefos-museet på Jevnaker. Kistefos-suksessen har gitt firmaet, som allerede har gjennomført en rekke vellykkede prosjekter i Europa, smaken på flere norske oppdrag.

Nå har bim.GROUP satt seg som mål å konkurrere på det norske markedet med firmaer som Norconsult, Bollinger-Grohmann, Sweco og Rambøll. The Art of Engineering lyder bim.GROUPs slagord, og viser til ingeniørens presisjon kombinert med en kunstners kreative talenter for å lage gjennomførbare konstruksjoner.

-Kistefos-museet var vår inngang til det norske markedet, sier Zsolt Ballay, prosjektleder og COO for bim.GROUP. Det norske markedet har mye potensial. Nordisk design er verdenskjent, og innovasjon og bærekraft er de viktigste verdiene for oss når vi skal designe noe nytt. Vi tror disse verdiene er spesielt viktige i Norge. Vi ivrer etter å bruke vår ekspertise i Norge, jobbe sammen med lokale designstudio, og styrke vår tilstedeværelse.

Les også:  LESERINNLEGG: Kostnadsbombe med Vedums nye EU-direktiv

Kunstverk og designbragd
Bim.GROUP har drevet virksomhet i mer enn 30 år og gjennomført ca. 3000 prosjekt, inkludert høyprofilerte investeringer i Ungarns hovedstad Budapest og i en rekke andre europeiske land. 

Twist-museet er tegnet av Bjarke Ingels Group (BIG) og ligger i Kistefos Museets 270 000 kvadratmeter store skulpturpark. Den nye strukturen – som beskrives best som et «kunstmuseum, en skulptur, en sti i landskapet og en bro» som spenner over Randselva.

Les også:  LESERINNLEGG: Kostnadsbombe med Vedums nye EU-direktiv

The Twist huser tre gallerier dedikert til samtidskunst. Området som brukes av skulpturparken, er delt av elven, så BIG bestemte seg for å koble de to halvdelene sammen med selve museet. Bygningens vridde utforming gjør at den kan hvile på begge elvebredder tiltross for høydeforskjellen.

–The Twist er delvis et kunstverk og delvis en ingeniørbragd. Designet har potensial til å gi deg en helt ny museumsopplevelse. Selve museumsbesøket vil i seg selv være en bro, og ikke et mål, sier BIGs grunnlegger og kreative partner, Bjarke Ingels.

Les også:  LESERINNLEGG: Kostnadsbombe med Vedums nye EU-direktiv

-Vi er tilgjengelige for våre kunder med et komplett spekter av designtjenester, sier Zsolt Ballay. Vi bruker de nyeste og mest innovative løsningene, og gjennomfører  designprosessene med streng utgiftskontroll, og finner den beste pris-verdi-løsningen for ulike individuelle behov.

Handelskammeret ønsker velkommen
– Vi gleder oss til å ønske velkommen enda et ungarsk selskap som vil satse seriøst på oppdrag i Norge, sier Adam Laska, leder av Ungarsk Norsk Handelskammer.

Blant veletablerte ungarske selskap i Norge finner vi Vajda-papir, mens Eyde Maskin og Kongsberg Gruppen, som begge har oppdrag i Ungarn, er blant Handelskammerets medlemmer.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.