Kina senker tollsatser for sjømat

kina beijing ol

Kina signaliserer at de ønsker mer importert sjømat og halverer tollsatsene for flere arter, inkludert fryst atlantisk laks. Nå ventes det at eksporten vil øke kraftig fremover.

Det kinesiske Finansdepartementet har lagt ut en melding om at tollsatser for mange fiskeslag er redusert fra og med 1. desember 2017. Beslutningen kommer alle land til gode, ikke bare Norge.

– Kineserne har stor tillitt til norsk sjømat og Norge blir ansett som en av de aller mest populære sjømatnasjonene. Når Kina halverer importtollen på arter som fryst laks, lodde, reker og krabbe er det tydelig at de ønsker å møte kinesiske forbrukeres økende etterspørsel for sjømat av høy kvalitet, sier Sigmund Bjørgo, som er fiskeriutsending i Kina fra Norges sjømatråd.

Les også:  Coop vil gjøre det lettere for kunden å velge sunt brød

Kineserne spiste hele 68 millioner tonn sjømat i 2016. Av dette utgjorde importert sjømat kun 4 prosent. Med lavere tollsatser for laks og flere andre artene vil det være gode muligheter for flere norske sjømatbedrifter å øke eksporten til Kina.

– Det snakkes mye om norsk laks til Kina, men vi ser også stort potensiale i andre arter her. Norsk torsk holder for alvor på å ta en posisjon som et høykvalitetsprodukt i Kina, men vi ser også at det er potensiale for blant annet uer, lodde, makrell, blåkveite, krabbe og reker, sier fiskeriutsending Bjørgo.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.