Kaster eldre ut av eldresenter – bygges om til innvandrere

pensjonist

Helt siden 1895 har den ærverdige bygningen i idylliske Enskededalen i sørlige Stockholm fungert som eldrehjem. Men nå har politikerne bestemt at de gamle menneskene skal kastes ut.

Samhällsnytt melder at politikerne i hovedstaden har bestemt at den store herregårdslignende bygningen i Stockholm skal pusses opp med helt nye leiligheter og beboerne skal byttes ut med nyankomne innvandrere i Sverige.

– Behovet for bosettingsboliger for nyankomne er betydelig, og vi jobber kontinuerlig med å søke etter lokaler som kan være relevante som midlertidig bolig, og nå ble dette aktuelt, sier Anna Mölgård som er boligkoordinator til nettavisen Stockholm Direct.

Les også:  Boliger til flytninger i Nordland: – Vil ha frivillighet framfor tvang

Bakgrunnen for at eldresenteret plutselig ble aktuelt for innvandrerne er at Arbetsmiljöverket har bestemt at bygningen ikke er egnet for eldre.

Det er ikke klart hvorfor man med tilsvarende midler ikke kan renovere bygningen slik at den blir egnet for pensjonistene.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.