Juridisk ekspert: – Kjell Ingolf Ropstad har brutt loven

marius reikerås

Det er flere oppslag i media om skandalen der partileder i KrF leder og statsråd Kjell Ingolf Ropstad skal ha fått millioner kroner ved å folkeregistrere seg på gutterommet hos foreldrene sine.

Aftenposten avslørte søndag at KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad har fått gratis bolig av Stortinget ved å være folkeregistrert på gutterommet fra 2009 og helt fram til november i fjor.

Til Dagbladet uttaler Ropstad at han ikke vil betale tilbake pengene og at han ikke har brutt noe regelverk. Men juss-eksperten Marius Reikerås er ikke enig:

Les også:  7 tips for et vinterklart hus

– Joda Ropstad, du har brutt folkergisterloven § 5-4 som sier: «Regjeringsmedlemmer og stortingsrepresentanter mv. Medlemmer av regjeringen og Stortinget, statssekretærer og politiske rådgivere i departementene og ved Statsministerens kontor registreres som bosatt i den kommunen der de hadde sitt bosted før de tiltrådte.» Og før du tiltrådte som stortingsrepresentant i 2009, bodde du i Oslo, sier Reikerås.

Kjell Ingolf Ropstad har også fått fritak for skatt av fordelen ved gratis bolig og dekket hjemreise en gang i uken. I tillegg har Ropstad tjent på leieinntektene og fortjenesten på salg av boligen i Lillestrøm.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.