Julen skal være rød!

røde juleblomster

Røde blomster hører jula til, uansett hva som er din favoritt. Velg gjerne begonia til din julefeiring. Levende blomster bør være en del av interiøret i alle hjem, men kanskje har du lyst til å prøve noe nytt?

Den røde fargen er julens, og rødt er en livgivende farge alle bør unne seg nå midt i vinteren med lange mørke netter og grå dager. Julestjernen er nordmenns julefavoritt, fulgt av asalea og ridderstjerne/Amaryllis – men kanskje vi skal vurdere noe helt annet og like rødt i år?

Les også:  3 av 10 unge krasjer og stikker av!

Alle blomstene er røde, og alle kan skape den gode, varme hjemmefølelsen. Kanskje er en av disse din alternative røde i år?

  • Begonia finnes i fylte, enkle, overveldende og i alle rødnyanser, og bør prøves av nye planteeiere
  • Ildtopp er en favoritt hele året – ikke uten grunn. Få planter takler uøvede eieres stell like godt som ildtoppvariantene!
  • Celosia, hanekam er nok ikke så mye brukt til jul, men den har stemning nok, der den nærmest vibrerer rødfargen ut i rommet
  • Julesangene handler også om jul i sydligere strøk – hvorfor ikke prøve en gnistrende rød
    hawaiirose/Hibiscus?
  • Potteroser finnes til nesten alle høytider, julen er ikke noe unntak
  • Anthurium, eller flamingoblomst, ser nesten uvirkelige ut med sine blanke røde blomster.
Les også:  Black Week ga pakkerekord for Posten

Planter trenger mindre vann når det er mørkere og kaldere. Vær derfor forsiktig ved vanning. Flere blomster har druknet enn tørket inn vinterstid i Norge.

Mer informasjon og artikler om grønne planter finner du på www.obp.no.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.