Julehefte om juleøl

julehefte

Det er ikke bare tegneserier juleheftene kan by på denne julen i kioskene i Bodø. I år får den norske juleheftetradisjonen et innslag av fuktighet og fylde med toner av granbar og pepperkaker.

Ølambassadør Espen Smith har satt sammen et hefte om juleølet vårt, en tradisjon like hevdvunnen som Knoll og Tott og Stomperud. Bare med mye lengre aner. Forfatteren forteller underholdende om norske skikker knyttet til ølbrygging og juleblot, som skriver seg helt tilbake til hedensk tid.

Les også:  Nå kommer disse nyhetene fra TINE til Bodø-butikkene

Regler fra Håvamål tilsier at det er dårlig skikk å forlate et gjestebud uten å være synlig beruset. I dag drikker vi øl på en mer moderne måte, og Smith veileder oss gjennom de ulike ølsortene, hva som passer til hvilken mat og hva vi skal kjenne etter når vi smaker på øl.

Heftet som utgis av Egmont Publishing har julekalender med tips til 26 øl i 24 luker, norske og internasjonale julebrygg som vi kan glede oss med gjennom adventstiden, oppskrifter på hjemmebrygget øl, artikler om ølbrygging under Andre verdenskrig, historien til Norges eldste bryggeri, Aass i Drammen, og om den årlige lanseringen av Tuborgs Sneøl. Heftet er gjennomillustrert med duggfriske bilder og gamle plakater for juleøl.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.