Julehandelen har startet for mange

julegaver

Julehandelen har tydeligvis startet i Bodø-butikkene. Tall fra BankAxept og Nets viser at bruken av betalingskort økte med 5,1 prosent sammenlignet med november i fjor. I løpet av denne måneden ble kortene benyttet 158,2 millioner ganger.

Betalingskortene ble benyttet til å handle for mer enn 53,4 milliarder kroner, en økning på 3,1 prosent sammenlignet med samme måned i fjor.

– Både månedstallene og det faktum at det var en del dager med veldig mye kortbruk tyder på at mange er godt i gang med julehandelen. Dette underbygges også med funn fra vår julehandelsundersøkelse, sier Stein-Arne Tjore, pressesjef for Nets i Norge.

Les også:  Ivar Andreassen fra Bodø ny styreleder i Fiskebåt Nord

I den årlige julehandelsundersøkelsen til Nets, svarte 44 prosent at de planla å starte med innkjøp av julegaver før 1. desember.

– Ikke overraskende er andelen kvinner som starter før desember betydelig høyre enn for menn. Undersøkelsen viser at 59 prosent av kvinnene og kun 30 prosent av mennene har begynt innkjøpene av julegaver tidligere enn 1. desember, forteller Tjore.

Under Black Friday, som i år var 24. november, ble det satt nye kortrekorder. Totalt ble det utført nesten 8,7 millioner kortkjøp, og det ble handlet varer og tjenester med betalingskortene for mer enn 3,6 milliarder kroner.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.