Jubileum for Arctic Race

nfk

Fylkesrådet i Nordland gir 500 000 kroner til Arctic Race of Norways 10-årsjubileum. – Pengene skal brukes til enda mer oppmerksomhet rundt det unike sykkelrittet, sier fylkesrådsleder Elin Dahlseng Eide.

Arctic Race of Norway (ARN) gjennomførte i 2013 sitt første sykkelritt. Nordland fylkeskommune har gjennom ti år hatt samarbeidsavtale med ARN sammen med Troms og Finnmark fylkeskommune.

– I år har det unike sykkelrittet 10-årsjubileum. De ønsker å gjennomføre en del aktiviteter for å markere dette, og skal sykle en sykkel fra kommunen lengst sør i Nordland og helt opp til Nordkapp, litt på samme måte som man bringer OL-ilden til olympiske leker, forteller fylkesrådsleder Elin Dahlseng Eide.

Les også:  Designtalenter fra Bodø og Fauske står bak Arctic Race-trofé

Ordføreren i hver kommune har ansvar for at sykkelen blir lever til nabokommunen, men ordføreren kan godt få andre til å sykle for seg.

– Eller de kan invitere hele kommunen til å sykle sammen med seg, forteller Eide, og er imponert over all oppmerksomheten og mediedekningen som Arctic Race har klart å generere i hele Nord-Norge.

Også daglig leder for Arctic Race, Knut Eirik Dybdahl har store forventninger til jubileumsrittet og aktivitetene rundt.

– Blant annet skal det lages podcast gjennom NRK, både i Mo i Rana, Bodø, Narvik, Harstad, Finnsnes, Tromsø og Alta. Alt dette kommer i tillegg til at sykkelrittet sendes i beste sendetid i hele 189 ulike land, forteller Dybdahl engasjert.

Les også:  Mo i Rana-produsent lanserer nytt mattesamarbeid på Manhattan

De 500 000 kronene til 10-årsmarkeringen skal også brukes til en «Norsk dag under Tour de France».

– Og i tillegg skal dette markeres i stort i Tromsø allerede nå i mai, der vi ser på hva Arctic Race har betydd gjennom de ti årene vi har holdt på. Bare i 2022 genererte selve arrangementet 132,7 millioner kroner, der Arctic Race selv har kjøpt varer og tjenester for 32,7 millioner kroner, mens publikum la igjen 100 millioner kroner i løpet av de fire dagene rittet gikk, underbygger Dybdahl.

Les også:  Frykter flere alvorlige MC ulykker i Nordland

Fylkesrådsleder Elin Dahlseng Eide mener Arctic Race på mange måter er et kinder-egg for Nordland og Nord-Norge. Blant annet fordi rittet er en enorm reklameplakat som promoterer den vakre landsdelen ut i verden.

– Sykkelfesten skaper utvilsomt mye liv og røre, folkefest og stemning. I tillegg sprer det sykkel-glede og interesse for sykkel. Begge disse øker bolyst og god folkehelse. Og i tillegg gir dette reiselivet markedsføring til en verdi på 337 millioner kroner, dersom man skulle kjøpt den samme promoteringen, avslutter fylkesrådsleder Eide.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.