Jonas Gahr Støre oddsfavoritt til å bli Norges neste statsminister

jonas støre

Jonas Gahr Støre (Ap) oddsfavoritt til å bli Norges neste statsminister og oddssetterne tror mer på Lan Marie Berg (MDG) enn Siv Jensen (FrP).

Selv om kommune- og fylkestingsvalget viste en nedgang på 9,5 prosent fra forrige valg for Arbeiderpartiet og Jonas Gahr Støre, stopper ikke det oddssetterne fra å tro at partilederen blir statsminister etter neste stortingsvalg.

– Til tross for dalende oppslutning mente AP selv at valget var en suksess for deres del. Partiet beholdt makten i flere kommuner, så om dét var ambisjonen har de lyktes. Realiteten er likevel at dette er noe de i stor grad kan takke samarbeidspartiene for. Vi mener at alt tyder på at vi får se en lignende tendens ved stortingsvalget 2021. Arbeiderpartiet fortsetter å falle, mens den rødgrønne siden som helhet vokser. Da ligger veien dekket for at Støres statsministerdrøm skal gå i oppfyllelse, forteller pressesjef i Betsson, Joakim Ingebrigtsen.

Les også:  Vil koste 14,2 milliarder å sikre Norges mest rasfarlige veier

I etterkant av årets valg har nå oddssetterne satt opp oddsen for hvem de mener har størst sjanse for å være Norges statsminister 1. januar 2022. Der er AP-lederen favoritt, mens dagens statsminister Erna Solberg ligger på andreplass.

– Erna Solberg må nok erkjenne at det er en rødgrønn vind som feier over landet, og hun er avhengig av at Høyres samarbeidspartier må gjøre en solid jobb de neste årene for å endre trenden. Selv om Høyre gjør det godt, virker det som folket har fått nok av både FRP og Venstre, som ryker i tottene på hverandre med stadig kortere mellomrom. KrF fortsetter også å tape velgere. Klarer ikke de andre partiene å ta tilbake velgere fra de rødgrønne, kan Erna vinke farvel til statsministerposten, sier Ingebrigtsen, før han fortsetter:

– Mye kan skje på to år, men akkurat nå må Høyre-lederen erkjenne at hun er i en utfordrerposisjon til å beholde jobben.

Les også:  Kraftig motstand mot Helse Nord-planer

MDG-Berg større statsministerfavoritt enn FRP-Jensen
Årets valgs store vinnere ble Miljøpartiet de grønne og Senterpartiet. Begge partiene la kraftig på seg i oppslutning. På statsministeroddsen er SP-leder Trygve Slagsvold Vedum den tredje største favoritten til statsministerposten, mens Lan Marie Berg blir vurdert som en mer sannsynlig statsministerkandidat enn FRPs profilerte leder Siv Jensen.

– Vedum er veldig i vinden. SP er nå landets tredje største parti i velgeroppslutning, og tar de vare på tillitten de nå har blitt gitt i kommune- og fylkestingsvalget, kan det bare gi enda mer fart i seilene. Fortsetter SP den voldsomme veksten, kan det tenkes at de faktisk er i forhandlingsposisjon til å kreve statsministerposten ved neste stortingsvalg. Det er usannsynlig, men ikke umulig at Vedum kan bli Norges neste statsminister, forklarer Ingebrigtsen.

Med 75,00 i odds er Lan Marie Berg den fjerde største favoritten til å være statsminister 1. januar 2022. Det plasserer henne foran FRP-leder Siv Jensen som har 80,00 i odds.

Les også:  Dødsfall i trafikken: Færre drepte i november

– For bare noen få år siden ville vel oddsen på at Berg skulle bli statsminister være satt til godt over 1000, men nå er det ikke lenger noe vi kan utelukke. Miljøpolitikk er enormt populært, og noe som opptar svært mange, og spesielt den yngre delen av befolkningen. Vi mener at stortingsvalget 2021 nok kommer for tidlig for at en MDG-politiker er en klar statsministerkandidat, men på sikt er det ikke noe vi kan utelukke. MDG er en klar motpol til Siv Jensen og FRP, og våre oddssettere mener nå Berg er en større favoritt inn mot neste valg enn nettopp Jensen. Man kan jo ikke si noe annet enn at det er oppsiktsvekkende. Det er et scenario som ville vært helt utenkelig for bare noen få år siden.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.