Johannes Høsflot Kælbo klar for Bysprinten 2019 i Mosjøen

helgeland event

Johannes møter Jarl Magnus, og 38 kinesere skal teste seg mot landets beste sprintere. Bysprinten i Mosjøen lørdag 27. april blir både spennende og eksotisk.

Det er 13. gang arrangørene av Bysprinten i Mosjøen samler mange av verdens beste sprintere til duell i gågata midt i byen. Johannes Høsflot Klæbo er med for tredje gang, og han vant som han ville i fjor.

– Det blir spennende med Jarl Magnus Riiber. Det er ikke ofte vi møter kombinertgutta, og Jarl Magnus har herjet med de andre i spurten i år, sier Johannes som gleder seg til nok et showrenn i Mosjøen.

– Flat løype, tette dueller og masse tilskuere. Jeg liker dette konseptet, sier Johannes som har tatt det med ro i påsken selv om han har hatt lange fine skiturer på hytta.

Les også:  LESERINNLEGG: Gratulerer Narvik!

– Jeg gleder meg til å gå Bysprinten, og til å møte alle de unge løperne som er med. Jeg forsøker så godt jeg kan å være et godt forbilde, og i Mosjøen kommer vi tett på hverandre. Like før vi skal gå er det et ungdomsrenn med over 100 deltakere, og jeg pleier å møte dem.

Bysprinten i Mosjøen er mer enn et showrenn for eliten. Det er barneskirenn, bedriftsstafett og skolesprint før lørdagens konkurranser.

– Den tidlige sommervarmen har gitt oss noen utfordringer med snø, men vi henter 100 lastebillass med snø fra fjellet, sier Trond Are Rasmussen i Helgeland Event. De arrangerer sammen med de fem skiklubbene i Vefsn kommune.

Les også:  And the winner is Narvik!

– Løperne går prolog, men etterpå ønsker vi utslagning i heatene. Det blir slik at de går flere runder, og sistemann blir «stemt ut», sier Rasmussen.

Avgjørelsen kommer som vanlig til å foregå i en damefinale og en herrefinale.

– Vi gleder oss som vanlig til å se Johannes, som har vunnet de to siste utgavene, i kamp med de andre, sier Rasmussen som legger til at de har fått et spennende innslag med kinesiske ungdommer.

– Vår faste speaker Tor Arne Hetland er sjef for et prosjekt i Meråker med kinesiske ungdommer som skal bli gode og kanskje representere Kina i hjemme-OL i Beijing 2022. Det er noen som går showrennet, og mange som går Ungdomssprinten. Til samme kommer det en delegasjon med over 50 utøvere og trenere/ledere, sier Rasmussen

Les også:  LESERINNLEGG: Gratulerer Narvik!

Løpere i Bysprinten 2019:

Herrer:

Andrew Young, Storbritannia, Andrew Musgrave, Storbritannia, Øystein Pettersen, Robin Bryntesson, Sverige, Johannes Høsflot Klæbo, Eirik Brandsdal, Johan Häggström, Sverige, Jarl Magnus Riiber, Jørgen Graabak, Espen Bjørnstad, Pål Trøan Aune, Jan Thomas Jenssen, Fredrik Riseth, Jørgen Sæternes Ulvang, Gjøran Tefre, Gustav Nordstrøm, Sverige, Erik Silfver, Sverige, Marcus Grate, Sverige, Anders Brekke Nilsen, Finn Hågen Krogh.

Damer:

Julie Myhre, Johanna Hagstroem, Sverige, Lovisa Modig, Sverige, Kathrine Harsem, Ane Appelkvist Stenseth, Marthe Kråkstad Johansen, Hanne Kråkstad Johansen, Emilie Ågheim Kalkenberg, Mari Eide.

Foto: Per Vikan, Helgelendingen

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.