Jobber med tilskuddsordning for refusjoner av pakkereiser

Nærings- og fiskeridepartementet

Nærings- og fiskeridepartementet arbeider med å få på plass en tilskuddsordning for refusjoner av pakkereiser, etter at det er inngått ett forlik i forhandlingene om RNB i forrige uke. I mellomtiden forlenges søknadsfristen for låneordningen som allerede er etablert.

– Pakkereisearrangørene er i en vanskelig situasjon som en konsekvens av smittevernstiltakene i forbindelse med pandemien. Reisevirksomheten er redusert dramatisk. Derfor ser vi nå på en tilskuddsordning, som skal supplere låneordningen. Tiltakene har to formål: det ene er å bidra til at forbrukerne får sine forskuddsbetalinger tilbake, det andre er å bidra til at flere pakkereisearrangører overlever krisen, og unngår konkurs, sier næringsminister Iselin Nybø.

Les også:  Høyre og Frp i Nordland: – Utfordringene med gratis ferjer må løses

Departementet arbeider med vilkårene for tilskuddsordningen og for å få den godkjent av ESA. Budsjettet må vedtas i Stortinget, før penger kan betales ut, men søknader kan sendes inn nå.

Gitt at ESA godkjenner tilskuddsordningen, kan deler av lånesøknaden omgjøres til tilskuddssøknad, og pakkereisearrangørene vil kunne få et tilbud om tilskudd og eventuelt tilbud om lån på toppen av tilskuddet.  

Søknadsfristen for låneordningen blir foreløpig forlenget til 26. juni 2020.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.