Jobber du gratis?

acona

Mange har langt lavere timelønn enn det man tror. Er man plassert i stillingskategorien «særlig uavhengig stilling» har man ikke krav på overtidsbetaling. Dette er det mange som ikke er oppmerksom på.

Ifølge Econas lønnsundersøkelse er det 72 prosent av økonomene i privat sektor som ikke har rett til overtidsbetaling, de har en arbeidskontrakt som definerer at de har en særlig uavhengig stilling.

Les også:  Kunstig intelligens: Foreslår tiltak for å sikre eksamen

– Det er flest unge, spesielt i juniorstillinger, som er utsatt. For det første er man ikke klar over hva det vil si å bli plassert i denne stillingskategorien. For det andre er man ofte redd for å ta det opp med arbeidsgiver, og man vil bevise at det var lurt å ansette nettopp meg. Da er det ofte man vegrer seg for å fortelle hvor mange timer man reelt sett har lagt ned i en oppgave, sier Per Christian Rogdar, advokat i Econa.

Les også:  NetOnNet: Tilbyr 10 års garanti på TVer!

Mange får seg nok en skuffelse, når man etter lengre tid har stått på for arbeidsgiver, tidlig og sent, uten å bli kompensert med verken lønn eller fritid. Dette blir ikke lønnsomt, verken for ansatt eller arbeidsgiver.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.