Janni Thomsen til topps på NTB-børsen for Toppserien

ntb

Vålerenga-spiller Janni Thomsen topper NTBs spillerbørs ved serieslutt og kåres dermed til “årets spiller” i Toppserien av NTB og OBOS.

– Det betyr mye å få denne prisen. Det er mange dyktige spillere i den norske ligaen, og det å få en utmerkelse for å ha gjort det godt, det synes jeg er veldig stort, sier danske Janni Thomsen.

I en skreddersydd rolle som høyre vingback har den danske landslagsspilleren lagt bak seg en strålende sesong for Vålerenga. Hun har med sin fart, teknikk og presise innleggsfot vært en stor trussel for ethvert forsvar i Toppserien denne sesongen, og målpoengene har også strømmet på for 22-åringen både i grunnspillet og i sluttspillet.

Terje Alstad, sportsdatasjef i NTB, er imponert over 22-åringen.

Les også:  Glimt feiret gull i Eliteserien 2023 på Aspmyra

– Det har vært en veldig god sesong for Vålerenga, mye takket være solide bidrag fra den angrepsvillige vingbacken. Thomsen har vært som et lokomotiv på Vålerengas høyreside, med stort tempo både offensivt og defensivt. Alltid pålitelig, aldri dårlig, og mange målpoeng, sier Alstad.

Med Toppseriens beste innleggsfot tar dansken topplasseringen på NTBs spillerbørs med 6,26 poeng i snitt etter endt sesong. Totalt spilte vingbacken alle 24 seriekampene for Vålerenga, og hun noterte seg for sju scoringer og 13 målgivende involveringer.

– Jeg synes jeg har hatt en god sesong. Jeg har hatt mer suksess med det som har vært vanskelig tidligere, nemlig målpoengene. Det har utgjort forskjellen fra tidligere sesonger, sier Thomsen.

Les også:  Målfest på Aspmyra: Glimt sikret Europa-kamper

Spillerbørsen til NTB fungerer slik at reporterne rangerer spillerne fra 1 til 10 på alle kampene. Spillerne må minst ha spilt 45 minutter for å få børspoeng. Gjennom en sesong må spillerne ha gjennomført minst 60 prosent av kampene for å kunne være med i rangeringen på børsen.

Topp tre på spillerbørsen for Toppserien i 2022: 

  1. Janni Thomsen i Vålerenga med 6,25 poeng
  2. Emilie Bragstad i Rosenborg med 6,07 poeng
  3. Tuva Hansen i Brann med 6,05 poeng

– Ved siden av egne scoringer har hun brukt sin gode pasnings- og dødballfot til å servere sine medspillere og sette dem i målsjansesituasjoner. Thomsen er en særdeles verdifull spiller på et lag som til slutt, ikke minst takket være Thomsen, ble nærmeste utfordrer til den suverene seriemesteren, sier Eddie Chr. Thomas i OBOS.

Les også:  Historisk EM-bronse i Brazilian Jiu-Jitsu til Norge!

Selv forteller Thomsen at Vålerenga har vært et godt sted å være for hennes utvikling.

– Jeg er glad for å være i Vålerenga. De har båret og hjulpet meg til å stå der hvor jeg står, og uten Vålerenga hadde jeg ikke fått denne prisen. Med det harde arbeidet jeg og laget har lagt ned denne sesongen, så betyr det sinnssykt mye for meg, sier Thomsen.

Som årets spiller får Janni Thomsen et portrett av seg selv, laget av illustratør Pål Dybwik.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.