Janne Gundersen fra Dønna leder aksjon mot selvmord

janne gundersen

Janne Katrin Gundersen fra Dønna i Nordland leder en landsdekkende aksjon mot selvmord. Aksjonen heter «Gå for å leve» og motivasjonen kom etter at hun mistet både far og bror i selvmord.

Aksjonen er en del av landsforeningen LEVE, som er en organisasjon for etterlatte og berørte ved selvmord. Aksjonen «Gå for å leve» har flere elementer men hovedfokuset er fysisk aktivitet, nemlig å gå – noe som fører til bedre fysisk og psykisk helse.

– Jeg er sykepleier, og har vært det i 22 år, jeg hører mye om psykisk smerte som følge av ulike grunner. Dette er også en av årsakene til at jeg syns det er viktig med denne aksjonen. Det er alt for mange som bærer på personlige ting uten å tørre å åpne opp og snakke om det. Det som er skambelagt for et menneske, er ikke nødvendigvis det for et annet. Og det vanskelige vil bli lettere å håndtere, når man åpner opp og snakker, sier Janne Gundersen til Bodøposten.

Les også:  SV-leder fornøyd med asfalt-prioriteringene i Nordland

Aksjonsgruppen som i tillegg til Janne består av Trude Meidell , Monica Skaarud og Heidi Lindahl har satt seg store mål og det er imponerende hva de allerede har fått til. Etter en artikkel i avisen iSandnessjøen var aksjonen oppe i Fylkestinget i Nordland og alle partiene skrev under på at de støtter aksjonen som ledd i det selvmordsforebyggende arbeidet.

«Gå for å leve» sitt mål er å skape et samfunnsengasjement i forhold til regjeringens handlingsplan om nullvisjon for selvmord i Norge. Og det er de tydeligvis på god vei til å klare.

Les også:  Vipps-bonanza i Nordland

– Aksjonen skal ha et eget arrangement med vandring på pilgrimsleiden og konsert på Dovre 26. – 28. august 2022. Og det er flere arrangement andre plasser i Norge, det er til og med en person i Bodø som skal lage et arrangement etter å lest om aksjonen, forteller Gundersen.

Hun oppfordrer nå andre frivillige og ildsjeler til å lage flere arrangement rundt om i landet. Du finner mer infomasjon om aksjonen på Facebook her.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.