Ivan Ave slipper nytt album og flere livedatoer

konsert

En norsk hiphoper som rapper på engelsk og markerer seg på den globale undergrunnsscenen er ganske sjeldent. Eivind Øygarden aka Ivan Ave er unntaket.

Han har skapt sitt eget lyriske univers med jazz-fusion-tung, nittitallsinspirert rap og har samarbeidet med produsenter i verdensklasse. 

Eivind vokste opp i Telemark, i ett område omgitt av majestetiske fjell, kjent for flotte fotturer, litteratur og folkemusikk heller enn rap. Der fant han sin musikalske innflytelse i RnB-platene til sine eldre søstre; Fugees, Janet Jackson og Raphael Saadiq. Hans kjærlighet til musikk ble etablert, og da familien flyttet til Sandnes, lot tenåringen seg trekke mot Stavangers fremtredende hiphop-, breakdance-, DJ- og graffitimiljø.

Les også:  MUSIKK: Richard Hawley slipper låta "Two For His Heels"

Alt dette tok han med seg til NYC i begynnelsen av 20-årene hvor han samlet plater på kultinstitusjoner som A-1 Records. Gjennom hiphopen oppdaget han 70-talls jazz og soul, og den skjellsettende opplevelsen av sampling som en måte å lage musikk på.

Tilbake i Oslo etablerte Ivan og vennegjengen labelet og musikkollektivet Mutual Intentions. Det åpnet dørene for samarbeid med internasjonale produsenter (som Mndsgn, Dâm-Funk, Kiefer og Kaytranada). Ivan signerte med Berlin-baserte Jakarta Records i 2014, og ga ut sin anerkjente debut “Helping Hands” i 2016, hans andre album “Every Eye” kom året etter.

Les også:  MUSIKK: Bel Canto ute med låta "Grass Mint Crisp"

Ivan Aves kommende tredjealbum “Double Goodbyes”, er forsøksvis et farvel til hiphopen, der han i prosessen har sunget mer og mer, musikalsk er albumet inspirert av, og tettere knyttet til hans virke som DJ. For første gang i karrieren bestemte han seg for å produsere det meste av plata på egenhånd, i ett helt år ble arbeidet og fullt fokus i studio en slags helbredelsesprosess. Den gjensittende følelsen av det ferdige produktet er uten tvil terapeutisk som om Ivan har laget sin egen new-age-selvhjelpslydbok.

Les også:  Hvordan få Hulu i Norge

Selv om “Double Goodbyes” delvis er et kjærlig farvel til rap, ønsker albumet også spennende, nye retninger velkommen, og etablerer Ivan i et mye bredere musikalsk univers.

Albumet gis ut på Playground Music / Mutual Intentions, og ble spilt inn i LA og Oslo i 2019 med bidrag fra blant annet Sasac, Byron The Aquarius og Joyce Wrice.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.