Israel investerer 18 millioner dollar i nytt Albert Einstein-museum

albert einstein

Israels regjering har vedtatt å bygge et Albert Einstein-museum ved Det hebraiske universitetet i Jerusalem – en investering på 18 millioner amerikanske dollar. Museet vil ta i bruk banebrytende utstillingsteknikker for å vise frem Albert Einsteins bidrag til vitenskapen, i tillegg til hans dype bånd til det jødiske folk og Israel. 

Den verdenskjente vitenskapsmannen Albert Einstein vil få et nytt museum dedikert til seg i Jerusalem. Israels regjering har godkjent opprettelsen av Albert Einstein-museet på universitetsområdet Safra ved Det hebraiske universitetet i Jerusalem, til en kostnad av 18 millioner amerikanske dollar, der universitetet står for 12 millioner og regjeringen 6 millioner.

Les også:  Andøya: Støtter nytt rom-senter

Museet vil ta i bruk banebrytende utstillingsteknikker, vitenskapelige demonstrasjoner og originale dokumenter for å vise frem nobelprisvinnerens historie, hans bidrag til vitenskapen og hvilken innflytelse oppdagelsene hans har på livet vi lever i dag. Hele Einstein-arkivet vil være tilgjengelig for allmennheten i et digitalt format, og museet vil også fungere som et innovativt rom for vitenskapelig og teknologisk utdannelse.

Albert Einstein-museet vil fremheve Einsteins dype forbindelse med skjebnen til det jødiske folk, staten Israel og Det hebraiske universitetet i Jerusalem, som han var med på å grunnlegge. Det forventes at Albert Einstein-museet vil bli en viktig turistattraksjon i Israel.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.