Internasjonal anerkjennelse til norske meieriprodukter

International Food Contest

TINEs meieri på Byrkjelo, Frya og Tretten fikk ærespremier på International Food Contest i Herning denne uka. I tillegg ble det delt ut fem gullmedaljer, 26 sølv og 18 bronse til TINEs meierier.

Hvert produkt som deltar på International Food Contest i Herning blir bedømt av 4-5 profesjonelle dommere som gir karakter for utseende, lukt og smak og konsistens. Så oppsummeres det til en hovedkarakter og det deles ut medaljer i tre valører: gull, sølv og bronse, men det er en ekstra øvre klasse for de aller beste produktene: Ærespris. Den henger høyt!

Les også:  Test: Disse kjøleboksene er best til bilferien

TINE har fått følgende tre ærespriser:

TINE Meieriet Byrkjelo for Ekte geitost.
TINE Meieriet Frya for Nyt lakrisyoghurt.
TINE Meieriet Tretten for Rislunsj med pasjonsfrukt.
To gull til Tana

TINE Meieriet Tana forsynte seg med to gullmedaljer, en for for Kesam® Lime og en for Fyldig yoghurt fersken. Storsteinnes fikk gullmedalje for Nøkkelost lettere, Brumunddal for Litago Sjokolademelk og Oslo for Lettrømme.

Les også:  Mange unge har ikke reiseforsikring

– Dette bekrefter at TINE sine produkter hevder seg godt i konkurranse med meieriprodukter fra våre naboland, sier Elin Simonstad Valle i marked og innovasjon. Det er hun som koordinerer TINEs deltagelse.

Her kan du se den komplette premielista: https://foodcontest.dk under fanen Mejeri.

Faglig møteplass
Formålet med utstillinga er å fremme den faglige stoltheten gjennom bedømming og premiering av meieriprodukter. I mer enn 100 år er meieriprodukter blitt bedømt og premiert og utstillingen fungerer også som et faglig møtested for meieribransjen.

Les også:  Slik pakker du feriebilen

TINE deltok med 169 produkter fra 27 anlegg.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.