Ingen penger til fiskerihavn på Andenes: – Åtte bortkastede år

nfk

I Høyreregjeringens siste statsbudsjett ligger det ingen penger til fiskerihavn på Andenes. Fylkesrådsleder Tomas Norvoll er rystet.

Nordland fylkeskommune har over lang tid jobbet for å få realisert ny fiskerihavn på Andenes, med et investeringsbehov på mellom 400 og 500 millioner kroner.

-Vi hadde tro på at høyreregjeringen ville imøtekomme det enorme investeringsbehovet som ligger i denne infrastrukturen. Den er helt avgjørende for utviklingen av Andøy som en svært viktig fiskerikommune, sier fylkesrådsleder Tomas Norvoll.

Les også:  LESERINNLEGG: Stavrum sin kortsiktige miljøfiendtlige såkalte økonomiske samfunnsutvikling for Nord-Norge

Norvoll mener det er besynderlig at et samfunn som har blitt utsatt for statlige nedskjæringer, ikke får hjelpt til noe så grunnleggende som en oppgradert fiskerihavn.

– Høyreregjeringen la i tolvte time inn penger til nytt rakettskytefelt, men dropper å støtte opp under den grunnleggende fiskerinæringen. Du kan ikke skyte fisk med raketter, sier en frustrert Tomas Norvoll, og mener det ville vært naturlig å si både og, når det handler om Andøyas framtid.

Les også:  Død person funnet i Stokmarknes sentrum

Med uttalt satsing på fiskerinæringen som en viktig næring framover, mener Norvoll det vil være helt naturlig å sikre gode fiskerihavner for en effektiv og trygg utvikling av den viktige næringen for landsdelen.

-Dette er infrastruktur som er det offentliges ansvar. Og rent samfunnsøkonomisk er regnestykket bunnsolid. Det er bare å se på eksportverdien av fisk og sjømat. Dette er investeringer som staten Norge vil tjene på å ta. Nå får vi heller jobbe opp mot det nye stortinget og påtroppende regjering, og satse på at Andøysamfunnet blir hørt i behovet for investering i ny fiskerihavn, avslutter fylkesrådsleder Tomas Norvoll.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.