«Ingen» innrømmer å ha bulket inn i andre

bil ratt speedometer

Nesten 16 prosent av oss har opplevd at bilen er blitt skadet på en parkeringsplass, men kun noen få innrømmer å selv ha bulket borti en bil.

– Noen må stå bak bulkene, så her er det noen som ikke forteller hele sannheten, sier Andrea Lervik Lystad i Codan Forsikring.

Hvert år blir over 60 000 personbiler påkjørt mens de står parkert. I fjor betalte forsikringsselskapene ut over 600 millioner kroner i erstatning for slike skader, viser tall fra Finans Norge.

– I mange av tilfellene stikker den som forårsaker bulken av, uten å legge igjen kontaktinformasjon. Da blir bileieren selv sittende igjen med regningen og må betale selv eller ta det på egen forsikring, sier Andrea Lervik Lystad, skadesjef motor i Codan Forsikring.

Les også:  Se hvor bussen din er på kartet i Nordland

Norstat har på vegne av Codan Forsikring undersøkt både hvor mange nordmenn som har opplevd at bilen er blitt skadet på en parkeringsplass, og hvor mange som selv har skrapet eller bulket borti en bil på en parkeringsplass. Mens 16 prosent svarer at bilen deres har blitt skadet er det kun to prosent som svarer at de selv har skrapet eller bulket borti en bil.

– Noen har kanskje ikke vært klar over at de har bulket borti en annen bil. Men det er antagelig også flere som ikke ønsker å innrømme at de har bulket borti en annen bil, selv ikke i en anonym undersøkelse, sier Lervik Lystad.

Les også:  Slik pakker du feriebilen

Erstatningsbeløpene etter påkjørsler på parkerte personbiler økte fra 500 millioner kroner i 2016 til 600 millioner kroner i 2018, en økning på 20 prosent, viser tall fra Finans Norge. I samme periode økte antall skader på parkerte personbiler med 2400 skader, en økning på rundt 4 prosent.

– Når erstatningsbeløpene har økt så mye, skyldes det trolig at flere nye biler er blitt skadet. Nye biler repareres i større grad enn gamle og det kan koste mer å få disse reparert. Bilene har også gjennom årene blitt bredere, slik at det også skal mindre til før man bulker borti noe i trange parkeringshus, sier Andrea Lervik Lystad i Codan Forsikring.

– For å unngå å bulke inn i andre biler bør du rygge inn, særlig på trange parkeringsplasser, slik at du får bedre oversikt. For å unngå å få egen bil bulket, bør du unngå å parkere ved siden av biler med mange bulker, og store biler som trenger stor plass for å komme seg ut. Hvis det er mulig, bør du parkere i parkeringshus med overvåkningskamera. Da er det mindre sannsynlig at noen vil prøve å stikke av etter å ha bulket bilen din, råder Lervik Lystad.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.