Ikke betal overpris for elbil!

naf

Mange nordmenn ønsker å kjøpe elbil, flere enn det finnes biler på markedet. Det åpner for spekulanter. NAF advarer mot å betale overpris. Det er allerede flere eksempler på at Hyundai Kona legges ut til salg for opp mot 100 000 kroner mer enn listepris.

– Disse ekstrapengene på toppen av nybilprisen, kan være tapt når bilen skal selges om noen år, advarer Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF.

Ventelistene er lange på ny elbil. Over 30 000 står i kø på de modellene som kommer i tiden fremover. Er du ikke på lista kan du i verste fall vente opptil to år for de mest populære modellene. Enkelte av de heldige som har vært tidlig på listene, ser nå mulighetene til å tjene penger på dette.

Les også:  Mittanbud innfører verifisering med BankID

Prisene vil normalisere seg
– Vi advarer mot å hoppe på og betale overpris for en elbil, sier Sødal. – Om noen år, når bilene rulles ut i stadig større grad, vil prisene normalisere seg. Skal man da selge bilen videre, kan man komme til å tape pengene man betalte ekstra. For bruktbilprisen vil beregnes ut fra nybilprisen, ikke hva den enkelte ga, fortsetter han.

Les også:  LESERINNLEGG: Norsk bistand gir ikke verdens fattige økt velstand

Om det er økonomi som er motivasjonen for å kjøpe elbil, skal man kjøre veldig mye for å tjene inn 100 000 kroner.

– Det kan lønne seg å ha is i magen og kjøre bensin- eller dieselbilen litt til. Du får tross alt mange bompasseringer og liter drivstoff for 100 000, mener Sødal.

Bilprodusentene har varslet at om to til tre år vil familie-elbilene med lengre rekkevidde komme på markedet. Da kommer bilene med god rekkevidde og plass til en fornuftig pris.

Les også:  Rentekutt: Rekordtrafikk for Landkreditt Bank

– Vi er i en overgang før markedet vil normalisere seg. I mellomtiden gjelder det å tenke seg nøye om. Er du bestemt på å kjøpe elbil nå, så gå for en av aktørene som kan levere raskt, mener Sødal. – Det er ingen grunn til å tape mer penger enn nødvendig på bilkjøpet, avslutter han.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.