IKEA gir medarbeiderne en milliard kroner i tilleggspensjon

ikea

Siden 2013 har lojalitetsprogrammet Tack! gitt ekstra pensjon til medarbeidere som har jobbet kontinuerlig fem år eller mer i selskapet. Lojalitetsprogrammet Tack! har som formål å vise takknemlighet overfor medarbeidernes engasjement, og deres bidrag til IKEAs suksess i året som har gått.

I år gir IKEA medarbeiderne sine over en milliard kroner i tilleggspensjon, og i Norge betyr det at over 3000 medarbeidere får 24,6 millioner kroner i ekstra pensjon. IKEA satte tidligere i år i gang et treårig endringsprogram for å møte kravene til fremtidens handel.

Les også:  LESERINNLEGG: Fiskerinæringen og vannprøven

– I løpet av de neste tre årene skal vi skape et nytt IKEA. Det greier vi ikke uten våre medarbeidere, derfor er vi stolte av å kunne dele ut Tack! i år også, sier Clare Rodgers, administrerende direktør i IKEA Norge.

IKEA har sin tjenestepensjon i Storebrand og pensjonsøkonom i Storebrand, Knut Dyre Haug berømmer ordningen:

– Jeg bøyer meg i støvet for måten IKEA deler ut sitt lojalitetsprogram på. Ved å overføre pengene til en konto for langsiktig pensjonssparing signaliserer bedriften at dette er penger den ansatte skal ha glede av i fremtiden, fremfor å sette det inn i forbruk nå. Jeg synes dette er et eksempel til etterfølgelse.

Les også:  Ber fiskeriaktørene søke likestillingsmidler

Tack! har blitt delt ut siden 2013 til hver medarbeider har jobbet i IKEA sammenhengende i fem år eller mer. Alle får samme beløp uavhengig av stilling eller lønn. I år gir IKEA hver fulltidsmedarbeider 12 743 kroner i tilleggspensjon, og deltidsmedarbeidere belønnes ut ifra tiden de har jobbet det siste året.

Totalt har IKEA delt ut over seks milliarder kroner til sine medarbeidere gjennom Tack! globalt.

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.