Hyundai og Rimac satser på high-performance elbiler

hyundai

Hyundai Motor Group og Rimac Automobili (Rimac) har inngått et strategisk samarbeid med hensikt om å bli ledende på high-performance elbiler. 

Avtalen innebærer at Hyundai Motor Group investerer totalt 80 millioner euro i Rimac, hvor Hyundai Motor Company og Kia Motors Corporation går inn med henholdsvis 64 millioner og 16 millioner euro. Det blir et tett samarbeid hvor man skal utvikle en elektrisk versjon av sportsbilen N fra Hyundai, samt en brenselcellebil, med mål om markedslansering på et senere stadium.

Les også:  Nytt program skal gjøre ukrainske flyktninger i Norge til gründere

– Rimac er et innovativt selskap med høy kunnskap om high-performance elbiler. Deres bakgrunn som et startup-selskap, høye teknologisk ekspertise samt erfaring fra samarbeid med bilprodusenter gjør Rimac til en ideell partner for oss, sier Euisun Chung, Executive Vice Chairman i Hyundai Motor Group.

– Vi er veldig imponert over Hyundai Motor Groups visjon og at de ønsker å være en «game changer» innen elektrifisering”. Teknologisamarbeidet vil skape god verdi for begge parter, samt våre kunder. Rimac er fortsatt et ungt selskap, men vi vokser raskt. Vi ser en sterk investor og teknologipartner i Hyundai Motor Group, og tror samarbeidet vil gjøre oss i stand til å ta posisjonen som toppleverandør av elektriske komponenter til industrien, sier Mate Rimac, grunnlegger og CEO i Rimac.

Les også:  Nytt program skal gjøre ukrainske flyktninger i Norge til gründere

Rimac ble grunnlagt i Kroatia i 2009 av Mate Rimac. Det startet som et garasjeprosjekt med visjonen om å bygge en sportsbil for det 21. århudret. Siden har Rimac utviklet seg til et kompetansesenter med ekspertise på blant annet high-performance elektriske drivlinjer, ulike kontrollteknologier og batterisystemer.

Hyundai Motor Group vil lansere 44 elektrifiserte modeller innen 2025, og vil med hjelp av Rimac videreutvikle sin forskning og utvikling innen miljøvennlige drivlinjer. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.