ANNONSE: Hvordan teknologi endrer måten vi lever på

Fremgangen vi har sett de siste årene i teknologi har kommet for å bli, og teknologi endrer på mange måter hvordan vi lever. Den endrer ikke bare livene våre, men også verden på mange måter. Noen av endringene som teknologien har skapt er åpenbare, som for eksempel hvordan smarttelefoner har endret alt, men noen endringer er ikke like åpenbare, og disse skal vi se nærmere på i denne artikkelen.

Kommunikasjon

Smarttelefoner har bidratt til at man har endret hvordan man kommunisere med andre, og samtidig gjort det mulig å kommunisere på forskjellige måter. Du kan blant annet sende epost eller sms til kjente og ukjente. Det er fortsatt mulig å ringe, men nå har du også mulighet til å ha videosamtaler. Videosamtaler gjør det mulig å  se hverandre mens man snakker. Dette er perfekt hvis man ikke bor i samme by eller land, og det gjør det lettere å holde kontakten med både kjente og kjære. Det eneste man må påse når man benytter seg av videosamtaler er at man har god internetforbindelse.

Komfort

Det er ingen tvil om at vi som mennesker har visse behov for komfort, og dette har bidratt til å drive teknologien fremover. Folk investerer i ulike teknologier, men en av de viktigste motivatiorene er folks ønske om komfort. Alle har et ønske om å ha ekstra komfort i hjemme sitt, og en teknologi som mange hjem har investert i er varmekabler. Varmekabler blir installert under gulvet, og du får en behagelig og varm følelse når du går på gulvet. Denne teknologien har bidratt til at folk føler seg mer komfortable hjemme.

Hjemmeunderholdning

Hjemmeunderholding og underholdingsbransjen har de seneste årene endret seg drastisk. Før i tiden trengte man en DVD-spiller eller en BluRay-spiller for å se filmer eller serier. Den dag  i dag er det mulig å se filmer og TV-serier på strømmesider som Netflix, hvor du kan både finne klassikere og egenproduserte serier og filmer i et bibliotek som hele tiden vokser. Samtidig har teknologien gjort det mulig for at klassiske spill på er tilgjengelig på nett, som sjakk og poker på plattformer som PokerStars og Chess.com.

Utdanning

Teknologi har også endret utdanning, og det er ingen tvil om at dette har foregått en stund. Man har i dag mulighet til å ta nettkurs, og her har teknologien bidratt til at dette er enklere å gjøre. Yngre elever kan nå gjøre lekser, følge klassetimer og gjøre ulike kurs på nett. De har også mulighet til å se forhåndsinnspilte videoer og chatte med læreren. Om teknologien endrer at man ikke lengre trenger å sitte i et klasserom for å ta en utdanning, gjenstår å se, men det kan se ut som muligheten er til stede for å migrere klasserommet til internett.  

Penger

Hvordan man bruker penger på den dag i dag er annerledes enn hvordan man brukte penger for noen år siden. Nordmenn er kjente for å ikke bruke kontanter, og det er svært sjelden at noen i det hele tatt betaler noe med kontanter. De fleste benytter enten Visa eller MasterCard. Den dag i dag så kan man lett gå inn i nettbanken for å se saldo eller på en app, og du har alt tilgjengelig ved få tastetrykk. De siste årene har vi også sett inntog av digitale lommebøker og digitale kontanter, og i årene fremover så vil nok dette bli mer og mer normalt. Nå er det til og med kryptovaluta, og det er ikke lett å forutsi hvordan kryptovaluta vil bli brukt i fremtiden, men det blir helt klart interessant å se hvordan vi bruker det om noen år.

Dating

Dating har endret seg mye de siste årene, og endringen har skjedd på grunn av teknologien. Før i tiden så måtte man gå ut på byen for å møte noe, og du måtte ta initiativet til å snakke med en fremmed, den tiden er forbi. I dag kan du bruke internett for å møte noen, og man blir kjent der før man tar det neste steget om å møtes personlig. Det å møte folk på nett har også bidratt til at man kan gjøre grundige undersøkelser om hverandre, som igjen bidrar til en viss trygghet.  

Reise

Teknologi har virkelig endret hvordan man reiser på, og det er både store og små endringer. Du kan for eksempel enkelt bestille leiebil på nett, og da står den klar og venter på deg når du lander. Det er også mulig å leie leilighet, rom eller en sofa via hjemmedeling apper som AirBnB. Man har også mulighet til å velge mellom ulike sider på nett hvor man kan bestille hotell, og man finner i dag hotellrom til konkurransedyktige priser. Man kan si at alt i alt så har teknologi gjort at det er billigere å reise sammenlignet med noen år tilbake.

Dette er bare noen eksempler på hvordan teknologi har endret folks liv. Det hadde vært mulig å nevnt alt som teknologi har endret, men da ville denne artikkelen blitt alt for lang og kjedelig, men nå har du likevel en ide om hvordan teknologien har endret hvordan vi lever og livet generelt. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.